Alerta per onada de calor

by | ag. 10, 2021 | Méteo, Societat

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada.

Tot i que la comarca del Vallès Occidental no és una de les encerclades com a zones d’alt perill, les temperatures podrien ser igualment virulentes amb registres de fins a 37 graus, especialment entre dijous i divendres, quan es produiria el pic. Seran probablement les comarques interiors i les vall del Pirineu i Prepirineu on es pugui parlar estricament d’onada de calor.

MAPA: Meteocat

Un dels episodis més durs que arriba després d’un agost fresc i algunes pujades de temperatura durant el mes de juliol. Aquesta vegada, però, provocada per una massa d’aire càlid que arrencarà directament des del nord d’Àfrica.

Et recordem les recomanacions per l’onada de calor

Us portem de nou les recomanacions que són habituals durant aquests episodis de forta calor:

Preocupació també per l’augment del risc d’incendis

L’augment de les temperatures té una altra conseqüència, i és que el risc d’incendis s’accentua. Per això s’ha activitat la prealerta de l’Infocat a tot Catalunya, ja que el perill serà elevat. A més, el Govern ha fet una crida als pagesos perquè llaurin els camps i ha demanat màxima prudència a la ciutadania.

FOTO: Assolellats carrers de Bellaterra | Toni Alfaro

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: