Alerta per onada de calor

by | ag. 10, 2021 | Méteo, Societat

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada.

Tot i que la comarca del Vallès Occidental no és una de les encerclades com a zones d’alt perill, les temperatures podrien ser igualment virulentes amb registres de fins a 37 graus, especialment entre dijous i divendres, quan es produiria el pic. Seran probablement les comarques interiors i les vall del Pirineu i Prepirineu on es pugui parlar estricament d’onada de calor.

MAPA: Meteocat

Un dels episodis més durs que arriba després d’un agost fresc i algunes pujades de temperatura durant el mes de juliol. Aquesta vegada, però, provocada per una massa d’aire càlid que arrencarà directament des del nord d’Àfrica.

Et recordem les recomanacions per l’onada de calor

Us portem de nou les recomanacions que són habituals durant aquests episodis de forta calor:

Preocupació també per l’augment del risc d’incendis

L’augment de les temperatures té una altra conseqüència, i és que el risc d’incendis s’accentua. Per això s’ha activitat la prealerta de l’Infocat a tot Catalunya, ja que el perill serà elevat. A més, el Govern ha fet una crida als pagesos perquè llaurin els camps i ha demanat màxima prudència a la ciutadania.

FOTO: Assolellats carrers de Bellaterra | Toni Alfaro

Vols llegir més…?

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Des de l’arribada de famílies ucraïneses a Bellaterra, alguns dels restaurants de Bellaterra s’han bolcat a donar-los suport oferint menús gratuïts als seus establiments. A banda de l’ajuda dels veïns i altres comerços, l’Hostal Sant Pancraç, el Bar del Club Bellaterra i l’Umami ofereixen diàriament el seus serveis a les famílies refugiades que hi accedeixin.

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: