A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada.

Tot i que la comarca del Vallès Occidental no és una de les encerclades com a zones d’alt perill, les temperatures podrien ser igualment virulentes amb registres de fins a 37 graus, especialment entre dijous i divendres, quan es produiria el pic. Seran probablement les comarques interiors i les vall del Pirineu i Prepirineu on es pugui parlar estricament d’onada de calor.

MAPA: Meteocat

Un dels episodis més durs que arriba després d’un agost fresc i algunes pujades de temperatura durant el mes de juliol. Aquesta vegada, però, provocada per una massa d’aire càlid que arrencarà directament des del nord d’Àfrica.

Et recordem les recomanacions per l’onada de calor

Us portem de nou les recomanacions que són habituals durant aquests episodis de forta calor:

Preocupació també per l’augment del risc d’incendis

L’augment de les temperatures té una altra conseqüència, i és que el risc d’incendis s’accentua. Per això s’ha activitat la prealerta de l’Infocat a tot Catalunya, ja que el perill serà elevat. A més, el Govern ha fet una crida als pagesos perquè llaurin els camps i ha demanat màxima prudència a la ciutadania.

FOTO: Assolellats carrers de Bellaterra | Toni Alfaro