EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les famoses columnes de la UAB

by | ag. 10, 2021 | Història de Bellaterra

L’estiu de 1999 la Universitat Autònoma de Barcelona estava a punt de culminar l’obra que definiria els trets identitaris del centre fins avui en dia. Parlem de l’obra de les 4 columnes que es troben a l’entrada de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre la lateral de la B-30 i el Campus.

La revista L’Esquirol de Bellaterra ens en feia cinc cèntims a la publicació de’abril – juliol del 1999. En aquest article, escrit per la Tània Vié, ens parlaven del component simbòlic d’aquestes columnes d’entre 25 i 40 metres dissenyades per Andreu Alfaro, que significarien “la porta pel segle XIX“.

L’Esquirol ens explicava la intenció de l’escultor

Es pretenia que es convertissin un símbol “de catalanitat i de futur” i buscaven la verticalitat amb la intenció de “estar per sobre en un sentit espiritual” i tenien una alçada desigual a petició de l’escultor, que les comparava a la naturalesa: “no és simètrica i s’assembla més al caos”.

A la publicació de L’Esquirol ens expliquen també els aspectes tècnics del monument, que se sosté per un tub metàl·lic cilíndric que passa pel seu interior, al voltant del qual se situen 4 blocs de pedra de 3 metres formant un cilindre. Una obra que, tot i la bona acollida posterior que la convertir en un tret identitari del centre, va trigar a se construïda, fins que va rebre les aportacions dels patrocinadors.

Consulta aquí l’article original de la revista L’Esquirol:

FOTO: Construcció de les columnes de la universitat | UAB

Vols llegir més…?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

Just durant el seu naixement als anys 30, Bellaterra, o com l’anomenaven anteriorment “Bella-Terra”, va viure un gran moment d’eclosió i promoció per aconseguir la venda de finques i parcel·les.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: