Bellaterra i, concretament el municipi de Cerdanyola, és una de les 279 poblacions que el Departament d’Interior ha situat al nivell 3 del Pla Alfa. Això significa que a partir d’avui i durant 5 dies, s’hi aplicaran un seguit de prohibicions i restriccions en l’activitat agrícola, les acampades o l’oci a l’entorn natural a causa de l’alt risc d’incendi provocat per la onada de calor extrema.

Tant Bellaterra, com les poblacions properes i la resta de la comarca formen part de la zona on se situa el màxim risc d’incendis, a més de les zones de la Catalunya Central i Ponent. Unes condicions que feia 18 anys que no es donaven a Catalunya.

Parlem d’unes limitacions que seran vigents entre les 10 i les 22 hores. Així mateix, el govern ha demanat molta precaució a la població per evitar incendis ocasionats per causes humanes.

Limitacions que afecten a tota activitat al medi natural

A més de la suspensió de l‘activitat agrícola que comporti ús de maquinària, aquestes restriccions afecten a totes les activitats de joventut com acampades, rutes i activitats a l’aire lliure. També es limitarà el transport en el sector forestal i la circulació motoritzada al medi natural a la franja d’hores estipulades.

FOTO: Entorn natural de Bellaterra | Toni Alfaro