El Govern de la Generalitat va posar en marxa a principis d’aquesta setmana una nova estratègia per accelerar la vacunació contra la Covid-19 amb punts de vacunació sense cita per a majors de 12 anys, cosa que ens aproparia a la immunitat de grup per una data assenyalada com ho és l’inici de l’activitat escolar i la tornada als llocs de treball.

Fem un repàs de l’avançament de la vacunació als municipis propers a Bellaterra amb les noves dades del mes d’agost:

Com evoluciona la vacunació a les ciutats properes?

Al mes de juliol, a la comarca del Vallès Occidental hi havia un 58% de la població vacunada de la primera dosi, que ha augmentat en un 69% fins a dia d’avui. Els municipis propers com ho són Cerdanyola, Sant Cugat, Sabadell i Sant Quirze se situen també al voltant del 70% de població vacunada amb la primera dosi, respecte d’un 60% al mes de juny.

Més enllà de les dades percentuals, en aquest gràfic podem veure quin és exactament el nombre de persones que ha rebut la primera dosi de vacuna:

Quin percentatge poblacional ja ha rebut també la segona dosi?

Mentre que la quantitat de població vacunada amb la primera dosi se situa al voltant del 70%, la proporció de població que ja ha rebut la pauta completa és més reduïda, entre el 54 i el 58% en els municipis propers, com Cerdanyola, Sant Cugat i Sabadell.

FOTO: Gràfic d’evolució de la vacunació | BellaterraDiari