Durant la Festa Major de Bellaterra de l’any 1998 va desaparèixer un dels esquirols de l’escultura de la Plaça Maragall, obra del senyor Colom. Quelcom que es podria haver estat una “tragèdia” pel veïnat de Bellaterra és va transformar en un nou repte i la recuperació de la simbòlica figura de l’Esquirol va esdevenir un nou motiu de celebració.

Ens ho explica l’edició de l’estiu de 1999 de la revista L’Esquirol de Bellaterra en un article escrit per Frederic Llorca on hi narra la festivitat que va tenir lloc l’estiu d’aquell mateix any per celebrar la recuperació de la figura perduda, gràcies a la feina de la Unió de Veïns.

El 5 de juny de 1999 va ser el dia fixat per dur a terme la recol·locació dels esquirols restaurats i la Unió de Veïns va aprofitar l’ocasió per organitzar una festa pel poble, on hi van participar els Castellers de Cerdanyola, que agrupaven molts joves de Bellaterra i també dels Castellers de Sant Andreu de la Barca.

Aquí trobaràs l’article que es va publicar a L’Esquirol de Bellaterra l’any 1999: