Ja en funcionament la subcentral elèctrica de FGC de Bellaterra

by | ag. 13, 2021 | Societat

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ja ha posat en marxa la seva nova subcentral elèctrica de Cerdanyola del Vallès, ubicada a Bellaterra. La infraestructura ferroviària permetrà incrementar les freqüències a la línia Barcelona-Vallès, que compta amb dues estacions a Cerdanyola: l’estació de Bellaterra i l’estació d’Universitat Autònoma. 

Segons explica la companyia, la nova subcentral facilitarà que es posin en servei els 15 nous combois que permetran que hi hagi trens de Barcelona a Sabadell i Terrassa cada 5 minuts i a Sant Cugat, cada 2,5 minuts, en hora punta. 

Aquest equipament permetrà major control

La nova subestació elèctrica de tracció de Bellaterra se situa entre les dues ja existents a Sant Cugat i Sant Quirze i està integrada per equipament d’última generació. Segons destaquen des d’FGC, en especial aquest nou espai permetrà major control, i la seva maquinària està feta amb un disseny basat en paràmetres de seguretat, fiabilitat, eficiència, eficàcia i sostenibilitat, tant en la seva explotació com en el seu servei.

Maquinària a la nova subecentral elèctrica de Ferrocarrils | Cedida

L’objectiu principal d’aquesta subestació és la de subministrar fins a 5.400 kW de potència per a tracció mitjançant dos grups rectificadors. Està integrada dins del sistema de telecomandament d’energia de Ferrocarrils i s’alimenta de l’anell de 25 kV de FGC, que transcorre actualment paral·lel a les vies.

El desenvolupament del projecte i l’obra s’han realitzat en col·laboració amb l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, dependent de l’Ajuntament de Cerdanyola.

La nova subcentral és al costat de la Via Verda del Vallès | Toni Alfaro

FOTO: La nova subestació, just al costat de les vies de Ferrocarrils, a Bellaterra | Toni Alfaro

Vols llegir més…?

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang ubicada al Centre Cívic de Bellaterra aquest dijous 22 de setembre del 2022. Els bellaterrencs i bellaterrenques podran fer les seves donacions de sang en dues franges horàries: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

Després de 17 anys al capdavant de l’escola bressol bellaterrenca “La Llar d’en Pitus”, la seva directora, Queralt Martín, ha decidit posar punt i seguit al projecte. Punt i seguit, perquè a partir d’aquest curs ha canviat la propietat de l’escola quedant a mans de la Marta Castelló i l’Antònia Latorre, professionals de l’escola bressol “La Mainada” de Sant Cugat.

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: