Ja en funcionament la subcentral elèctrica de FGC de Bellaterra

by | ag. 13, 2021 | Societat

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ja ha posat en marxa la seva nova subcentral elèctrica de Cerdanyola del Vallès, ubicada a Bellaterra. La infraestructura ferroviària permetrà incrementar les freqüències a la línia Barcelona-Vallès, que compta amb dues estacions a Cerdanyola: l’estació de Bellaterra i l’estació d’Universitat Autònoma. 

Segons explica la companyia, la nova subcentral facilitarà que es posin en servei els 15 nous combois que permetran que hi hagi trens de Barcelona a Sabadell i Terrassa cada 5 minuts i a Sant Cugat, cada 2,5 minuts, en hora punta. 

Aquest equipament permetrà major control

La nova subestació elèctrica de tracció de Bellaterra se situa entre les dues ja existents a Sant Cugat i Sant Quirze i està integrada per equipament d’última generació. Segons destaquen des d’FGC, en especial aquest nou espai permetrà major control, i la seva maquinària està feta amb un disseny basat en paràmetres de seguretat, fiabilitat, eficiència, eficàcia i sostenibilitat, tant en la seva explotació com en el seu servei.

Maquinària a la nova subecentral elèctrica de Ferrocarrils | Cedida

L’objectiu principal d’aquesta subestació és la de subministrar fins a 5.400 kW de potència per a tracció mitjançant dos grups rectificadors. Està integrada dins del sistema de telecomandament d’energia de Ferrocarrils i s’alimenta de l’anell de 25 kV de FGC, que transcorre actualment paral·lel a les vies.

El desenvolupament del projecte i l’obra s’han realitzat en col·laboració amb l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, dependent de l’Ajuntament de Cerdanyola.

La nova subcentral és al costat de la Via Verda del Vallès | Toni Alfaro

FOTO: La nova subestació, just al costat de les vies de Ferrocarrils, a Bellaterra | Toni Alfaro

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Convocada una apagada massiva elèctrica

Convocada una apagada massiva elèctrica

Sota el lema “Desconnecta les elèctriques” diversos partits a escala estatal han convocat una apagada massiva elèctrica i una cassolada pel divendres 8 d’octubre de 22 a 22.30 hores amb l’objectiu de denunciar la pujada del preu de la llum

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: