Protecció Civil va donar per finalitzada aquest diumenge a la nit l’alerta del Procicat per l’onada de calor. L’episodi va començar el passat dimecres dia 11 i es va allargar fins aquest dia 15, amb temperatures que al global de Catalunya van arribar a superar els 43 graus.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els valors màxims es van assolir a alguns punts del Prepirineu de Lleida, on es va arribar als 43,1 graus a Sant Romà d’Abella o 43,0 a Tremp. En total, es van batre rècords històrics a dissabte a fins a 21 estacions meteorològiques de Catalunya.

Bellaterra no compta amb una estació meteorològica pròpia, i per tant no hi ha dades específiques de la ciutat. Tanmateix, a Sabadell, les temperatures més altes es van assolir dissabte al migdia, amb 38 graus, mentre que a Cerdanyola es van arribar a enfilar fins els 39, durant el mateix dia.