El primer debat de candidats a president de l’EMD de Bellaterra (2011)

by | ag. 19, 2021 | Història de Bellaterra, Política

Isabel Bernier

Era el maig del 2011 i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra tot just estava naixent. Filla de l’ajuntament de Cerdanyola, aquesta segona administració havia de ser més petita i propera, però seguiria depenent del consistori cerdanyolenc qui, al seu torn, li traspassaria algunes poques competències i una assignació pressupostària anual per a funcionar. Tot i així, el projecte encara tenia serrells per polir. Com s’hauria d’organitzar la nova institució? Quin tipus de relació fixaria amb la seva administració més gran? Quines funcions, dedicació i sou li haurien de correspondre al president? Quines serien les seves prioritats o quins canals de comunicació fixaria amb els ciutadans?, etc.

En aquest dia d’estiu girem la vista enrere i recuperem de l’hemeroteca el debat organitzat per la revista Esquirol de Bellaterra amb els candidats a presidir l’EMD. Això sí, amb una absència remarcable i és que l’actual i des de llavors president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu Atik (Gent per Bellaterra) va declinar assistir.

Moderen: Isabel Bernier i Joan Ramon de Clascà (l’Esquirol)

Candidats: Josep Díaz (Partit Popular), Gustau Folch (Convergència i Unió), Xavier Viaplana (Esquerra Republicana) i Ignasi Roda (Iniciativa per Catalunya els Verds)

PART 1:

PART 2:

PART 3:

PART 4:

FOTO PORTADA: Isabel Bernier, directora de la revista l’Esquirol i presentadora del debat

Vols llegir més…?

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

La qüestió econòmica i de contractació va tenir un fort pes en el passat ple ordinari de l’EMD de Bellaterra, que va tenir lloc de forma telemàtica el 25 d’abril . L’òrgan de l’administració bellaterrenca va exposar les tasques, ingresos i despeses que s’havien treballat durant el primer trimestre del 2022 i presentar el tancament de l’any 2021 pel que fa a xifres. I és que segons els números presentats per la mateixa EMD, aquest primer trimestre del 2022 s’haurien ingressat 337.229 euros i s’haurien gastat 166.905 euros, sota una previsió de despesa total anual de 765.364 euros.

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

Recordo que la meva mare sempre em deia: “no et fiquis en política que et vindran a buscar”. Així començava la intervenció d’Albert Royo – exdirector del Diplocat i gran represaliat per la causa independentista – protagonista juntament amb d’altres 3.629 persones del llibre que ha publicat recentment el periodista i escriptor Jordi Panyella i que van presentar, ambdós testimonis, el passat 22 d’abril a la Sala d’Actes de Club Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: