Aquest cap de setmana han aparegut peixos morts al riu Ripoll. Segons informa iSabadell, divendres 19 d’agost, uns veïns de Torre-romeu van alertar a membres del partit dels Comuns amb unes fotografies de peixos morts i escuma a l’altura de la Font dels Gitanos.

És per aquest motiu que Sabadell en Comú ha emplaçat a l’Ajuntament a investigar què ha passat a les aigües del riu. L’exregidor de sostenibilitat a l’anterior mandat, Joan Berlanga, és conscient que a l’estiu hi ha menys aigua al riu i, per tant, menys oxigen per a la fauna aquàtica. Això podria ser un dels motius que explicaria la mort d’un grup de peixos aquest cap de setmana, però l’escuma que justament hi havia en aquella zona el fa malpensar: “Potser alguna empresa va aprofitar l’aigua de la pluja per abocar també aigües contaminants o tòxiques de la seva activitat. L’escuma no apareix per la falta d’oxigen” reflexionava.

En Comú Sabadell vol esbrinar les causes que haurien mort part dels peixos del riu Ripoll i apel·len al govern municipal perquè analitzi l’aigua. D’aquesta manera es podia confirmar la seva hipòtesi, que no poden assegurar per manca de proves.

L’Ajuntament analitza l’aigua

La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, ha explicat iSabadell que l’Ajuntament va obrir el protocol per determinar si hi va haver un abocament indegut a les aigües del riu Ripoll el mateix dia dels fets, divendres 19 d’agost. Els tècnics municipals van recollir una sèrie de mostres que encara estan analitzant. Probablement, tindran els resultats a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent.

En cas que es confirmés un abocament d’aigües contaminants per part d’una empresa, l’Ajuntament tramitaria la denúncia pertinent i obrirà un expedient a l’empresa corresponent, segons avança Mar Molina. No obstant això, els tècnics no descarten que els peixos hagin mort per una causa “inevitable”: segons trasllada la regidora, el riu Ripoll té poc cabal i, quan plou, les aigües pluvials se sumen a les residuals; fet que degrada la qualitat de l’aigua fluvial. De fet, Mar Molina assenyala que “no seria la primera vegada que passa”.

Foto portada: peixos morts al Ripoll. Autor: En Comú Podem.