10 dies abans de la Festa Major de Bellaterra 2021 s’ha anul·lat el Sopar de Festa Major previst pel dissabte 4 de setembre i el Concurs de Paelles i Fideuàs projectat pel diumenge 5 a la Plaça del Pi. Aquest últim, però, tirarà endavant, com l’any passat, de forma on-line.

I és que ambdues activitats han estat denegades per l’actual normativa de Protecció Civil, qui ha denegat certes activitats i acceptat d’altres, a canvi de complir algunes condicions com la distància de seguretat o el control d’aforaments. Per altra banda, les activitats que comportaven àpats al carrer no han passat la seva validació. També és el cas del vermut dels restaurants o l’esmorzar popular a la Font de la Bonaigua.

Tot i això, les activitats lúdiques i d’esport com els inflables, la cursa de patinets, la baixada de carros, el torneig de pàdel o les activitats esportives infantils a la plaça del Pi, en un principi, es mantindrien a excepció que canviés la situació.

També els concerts, les tertúlies, els titelles, el pregó, la bicicletada, la missa o els mercats i la cercavila seguirien, a no ser que l’EMD indiqués el contrari properament. Pel que fa al concert – sense sopar – i la barra de copes estarà pendent de confirmació. Per a més informació caldrà seguir el que indiqui l’EMD.

Mentrestant, Sabadell – que celebra les festes el mateix cap de setmana que Bellaterra – ha anul·lat les activitats que poden suposar grans aglomeracions superiors a 300 persones i farà control perimetral i d’aforament a diverses zones, així com demanar cita prèvia per algunes activitats. Les mesures que han aixecat més polseguera han estat l’anul·lació de tots els concerts de gran format i les activitats previstes més enllà de les 23 hores, així com la fira d’atraccions, a una setmana d’inici del curs escolar.

FOTOS: Dues imatges del Concurs de Paelles i Fideuàs el 2018

FOTO: Imatge del concert de Festa Major, l’any 2018, després del Sopar | Albert Trepat

2n any de Paella on-line!

Una activitat que sembla que tirarà endavant serà el Concurs de Paelles i Fideuàs on-line, el que la Unió de Veïns va batejar l’any passat com “La Paella Confinada“. Aquesta iniciativa voldrà que tots els bellaterrencs facin una paella o fideuà a casa seva i enviïn les fotografies de l’àpat i els comensals a través d’un número de Whatsapp.

Les fotografies de (1) La Millor Paella i (2) El Millor Attrezzo guanyadaran dues cistelles de fruita i verdura del Grup d’Hortolans de Bellaterra. A més, també se sortejaran 10 vals de 25 € per gastar en qualsevol comerç o restaurant de Bellaterra. A les 18.30h del mateix dia es farà el sorteig per Zoom i tothom qui ho vulgui, ho podrà seguir en directe.

FOTO: Cartell Inscripcions Paella Confinada 2020

FOTO: Participants a la Paella Confinada 2020

FOTO PORTADA: Concurs de Paelles l’any 2018 a la Plaça del Pi de Bellaterra | Albert Trepat