Un veí de Barcelona que va patir l’atac d’un senglar al Tibidabo i va rebre una mossegada de cinc centímetres. Segons explica el TOT Sant Cugat, els fets van passar el 12 d’agost al vespre a Collserola, quan l’home anava amb la seva dona i els tres fills per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç. 

Tots cinc van seure en un banc de la carretera de Vallvidrera i van veure un grup de persones donant de menjar senglars (pràctica il·legal). Els animals es van acostar a ells i van decidir aixecar-se i marxar. Llavors, els senglars van rodejar la família. “Primer van intentar arrencar-li la motxilla a la meva dona, i en no poder, un altre es va dirigir cap a mi”, explica l’home a Betevé.

Va ser llavors quan un senglar es va llençar contra ell i li va clavar una mossegada. Així, va anar al servei d’urgències de l’Hospital Vall d’Hebron, on li van curar la ferida. Dies després va rebre la vacuna antitetànica. A més, ha denunciat a l’Ajuntament de Barcelona perquè considera que hi ha una “població excessiva” de senglars i que és l’Ajuntament qui ha de prendre mesures per controlar-ho. 

Aquest agost, una altra dona ja va patir la mossegada d’un senglar a Collserola, al Mirador de Montbau.

“Agressivitat” dels senglars

Ja fa temps que el Parc Natural de Collserola va alertar sobre l’augment de la perillositat i agressivitat dels senglars, especialment d’aquells que es mouen per les zones urbanes i voltants i s’alimenten majoritàriament de menjar que els donen els humans. “Alguns s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar”, explicaven. 

FOTO PORTADA: Un senglar en una foto d’arxiu | Pexels