La Zona Taronja d’aparcament ja està en funcionament: descarrega aquí l’aplicació que necessitaràs

by | set. 1, 2021 | Mobilitat

Bellaterra estrena la nova Zona Taronja a partir d’aquest dimecres 1 de setembre als aparcaments de davant l’estació. A la vegada, Cerdanyola també ha convertit tota la seva zona blava en taronja. La gran diferència entre els dos colors és que els vehicles que estacionin a la Zona Taronja ho podran fer durant un temps limitat de 90 minuts i de forma gratuïta.

L’horari de la Zona Taronja és de 9 a 13 h i de 16 a 20 h de dilluns a divendres i de 9 a 14 h els dissabtes. Els dies festius i durant el mes d’agost, no estarà operativa.

On s’han ubicat les places de Zona Taronja?

El ple municipal de l’Ajuntament va aprovar suspendre la Zona Blava el passat mes de maig, i durant aquest estiu s’han fet els treballs de substitució per convertir les places blaves en les noves taronges gratuïtes però amb limitació d’ús.

Les 360 places que fins ara eren blaves ja són taronges i l’Ajuntament ha ampliat l’aparcament amb límit horari en 81 places ubicades a l’aparcament de Can Xarau als carrers Foment i passeig de la Riera. 

Quines condicions té aquest sistema?

La Zona Taronja permet aparcar durant 90 minuts gratuïtament a la via pública. L’Ajuntament destaca que les places estan ubicades “a carrers de la ciutat amb molta demanda d’aparcament i que estan situats, sobretot, als eixos comercials”.

Com funciona?

A banda de la gratuïtat del servei durant 90 minuts, la Zona Taronja es deiferencia de l’antiga Zona Blava pel sistema per aconseguir tiquet. Ara, per fer ús d’aquestes places serà necessari descarregar-se l’aplicació per a mòbils ‘Parkunload’, disponible per a dispositius Android i iOS. A través d’aquest sistema es podrà obtenir el tiquet virtual d’estacionament -caldrà indicar l’hora d’arribada i la de sortida- i es podrà consultar en temps real les places d’aparcament disponibles de la Zona Taronja.

“També s’ha instal·lat senyalització vertical en cada zona que informa de la limitació horària, horaris de funcionament i codis de zona”, indica el consistori. 

Els passos que cal seguir per obtenir un tiquet d’estacionament en una zona regulada amb l’app Parkunload són:

  • Dins o fora del vehicle, situat a menys de 15 metres del senyal que delimita la zona.
  • Prémer el menú “Estacionar” i automàticament es mostraran les condicions d’estacionament vigents per al vehicle seleccionat en la zona actual.
  • Prémer “Iniciar estacionament” per obtenir un tiquet vàlid. El botó no apareixerà si el vehicle té prohibit estacionar, és festiu o es troba fora de l’horari de regulació de la zona.
  • L’app mostra i notifica informació sobre el temps d’estacionament restant.
  • Finalment, prémer “Fi de l’estacionament” a l’alliberar la plaça d’estacionament, ja que permet comunicar la disponibilitat de places lliures a la resta de conductors.

Des de l’Ajuntament de Cerdanyola assenyalen que cal assegurar-se que el Bluetooth i els serveis de localització del telèfon mòbil estan activats. En cas contrari, cal activar-los i repetir el procés per a la detecció automàtica de zona. 

Si no es disposa d’un smartphone o no es pot utilitzar l’app, es pot notificar l’inici d’un estacionament a través d’un formulari web en l’enllaç https://www.parkunload.com/start/. També es podrà reservar la plaça trucant al telèfon 669 86 60 74. No caldrà posar cap article ni paper al vehicle.

No es permet canviar el tiquet un cop passats els 90 minuts. Caldrà moure el cotxe a una altra zona d’aparcament i fer un registre nou a l’app Parkunload posant el nou codi de zona.

Excepcions

Les persones amb la targeta d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda podran estacionar el vehicle sense limitació de temps, i sense obtenir comprovant, en els estacionaments amb horari limitat.

“Durant els primers mesos d’aplicació del sistema s’establirà un període informatiu perquè les persones usuàries s’habituïn a les noves condicions d’ús. La manca de comprovant horari i sobrepassar els límits horaris indicats suposarà una infracció”, explica el consistori. 

L’Ajuntament ha habilitat un full de preguntes freqüents que es pot consultar en aquest enllaç

Crítiques

Des que el ple va aprovar suspendre el servei de la Zona Blava el passat mes de maig, la implantació de la Zona Taronja ha despertat crítiques dirigides al govern del PSC. Coincidint amb la posada en funcionament del servei, Esquerra Republicana ha emès un comunicat acusant el govern local de manca d’informació i transparència respecte a l’aplicació de la Zona Taronja.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Part de l’eix central de la Universitat Autònoma es convertirà en una zona peatonal

Part de l’eix central de la Universitat Autònoma es convertirà en una zona peatonal

Una part de l’eix central de la Universitat Autònoma, que se situa entre els edificis B i C, a partir del mes de setembre estarà reservada per a vianants, bicicletes i patinets. En aquest espai, on fins ara hi circulaven i aparcaven els vehicles d’ús personal i els busos públics, s’hi estan instal·lant jardineres, bancs, taules i espais polivalents dedicats a activitats esportives i culturals

Nova normativa que regula la circulació de bicicletes i patinets

Nova normativa que regula la circulació de bicicletes i patinets

Cada vegada són més les persones que opten per desplaçar-se en bicicleta o patinet elèctric o cicles de més de dues rodes. Són els que s’anomenen Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i que conviuen tant amb la resta de vechicles com amb els vianants

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: