El contrast de vivències com a reporter de guerra del pregoner de l’any, en Plàcid Garcia-Planas, va marcar el pregó d’inici d’aquesta Festa Major de Bellaterra 2021. Un acte que es va celebrar divendres al Centre Cívic de Bellaterra i que va donar el tret de sortida d’una festa de petites dimensions adaptada a la situació de pandèmia.

El periodista bellaterrenc i corresponsal internacional de La Vanguardia no va deixar escapar aquesta oportunitat per apropar-nos a les seves vivències com a reporter en territoris trasvalsats per conflictes bèlics demolidors que han marcat els darrers anys i que ell ha cobert com a corresponsal, com la Guerra de Bòsnia o el conflicte d’Afganistan.

Ens parlà de “projectils, d’infern, de mort i de patiment” en el que ell anomenava “un contrast còsmic” amb “els pins, la pau i la tranquilitat de Bellaterra” o fins i tot del “pollastret de l’Hostal Sant Pancràs”, tot definint el poble com un lloc “que apareix als mapes però no forma part del món”. Un espai, que en definitiva l’ha ajudat a evadir-se per complet dels conflictes “en les seves versions més extremes” i que ha batejat com “l’antiguerra”.

També ens parlà de la seva família, que si bé no va viure a Bellaterra des d’un inici, sí que hi va “bellaterrejar” quan “encara no s’havia construit com a poble”. Es remuntava així als seus i inicis tot explicant que és un lloc que “tot just acaba de néixer”. “Per molt que ens disfressem de noucentistes, els bellaterrencs estem en plena edat de pedra, acabem de sortir de l’ou”, expressava el periodista.

David González i Ramon Andreu van donar també la benvinguda a la festa

En aquest acte el van acompanyar els càrrecs institucionals de l’EMD i l’Ajuntament, com en David González, regidor de Cerdanyola que s’encarrega de les Relacions Institucionals amb Bellaterra, que va agrair la participació de les entitats en l’organització de la festivitat. En la mateixa línia, el president de l’EMD, Ramon Andreu, va recordar la importància de la Festa Major de Bellaterra per la coneixença i cohesió del veïnat.

Aquí podeu recuperar tot el Pregó d’Inici de Festa:

FOTO: Plàcid Garcia-Planas fent el pregó de Festa Major | Laia Tardós