Posem fi a la darrera edició de la Festa Major de Bellaterra. Una celebració que enguany ha generat múltiples i variades opinions entre els seus participants. Hi ha qui agraeix haver-la pogut celebrar, malgrat les restriccions sanitàries i, per contra, s’alcen opinions que critiquen la poca veu que s’ha donat a les entitats en l’organització, la poca previsió informativa i l’enfocament d’activitats principalment dirigides als infants. Per part de l’EMD, es mostren clarament satisfets amb l’organització i no apunten cap qüestió a millorar de cara a anys vinents. 

“El Consell de Cultura hauria de millorar ”, Chus Cornellana 

Així resumiria la valoració de la Festa Major Chus Cornellana, vocal de l’EMD de Bellaterra i presidenta alhora de l’entitat cultural Fòrum Bellaterra, que demana “millorar el Consell de Cultura per afavorir la implicació de les entitats en una festa popular com ho és la Festa Major de Bellaterra”. 

Una festa que valora positivament i en què considera hi ha hagut força assistència, principalment dedicada als infants. Tot i això, critica la poca veu que han tingut les entitats en l’organització de la festa: “El Consell de Cultura abans era més obert i les entitats podien opinar més. Ara, simplement se’ls demana l’opinió quan ja està tot fet i haurien de poder participar des del principi”, denuncia. 

“No hi ha hagut gaire preocupació per fer promoció de la festa”, Lluís Riba

Lluís Riba; membre de la Unió de Veïns i dinamitzador d’algunes activitats esportives infantils, tot i que reconeix que bona part de les activitats de la festa han anat dirigides als infants, valora el bon ambient que es va crear en elles i que va permetre cohesionar Bellaterra i “conèixer famílies nouvingudes”.

Tanmateix, critica el retard de l’EMD a l’hora d’informar sobre els horaris i activitats programades: “No hi ha hagut una preocupació per fer promoció de la festa”, es queixa. Reconeix que “des de fora tot sembla més fàcil” i és cert que s’ha hagut d’anar “sobre la marxa” per adaptar-se a les indicacions del PROCICAT, però critica que tant el veïnat com el comerç “no va rebre la informació fins l’últim dia” i creu que “no es va fer un esforç per fer més soroll l’última setmana”.

“S’ha fet el que s’ha pogut”, Liam Roda

En Liam Roda, cap del Grup Escolta de Bellaterra, valora que malgrat les dificultats que hi ha hagut per organitzar-la, s’hagi pogut celebrar la Festa Major: “S’ha notat que no hi havia tant de moviment, però s’ha fet el que s’ha pogut” i explica que es mostra satisfet amb les activitats que es van organitzar des del cau en què “van participar-hi moltes famílies”. 

“Hi ha hagut molta música i de molta qualitat”, Montse Roig 

“Nosaltres l’hem gaudit molt, tot i que teníem molta feina” ens explica Montse Roig, directora del Musical de Bellaterra. Reconeix que l’entristia el conjunt d’obstacles que es presentaven, com “el mal temps” que es preveia o les restriccions per la pandèmia que van fer anul·lar el tradicional sopar – que aquest any havia d’organitzar el mateix Musical -. Tot i això, es mostra contenta perquè “hi ha hagut molta música i de molta qualitat i això està molt bé”. 

“Estàvem lligats de mans i peus”, Tensi Torrecilla 

També fa una valoració força positiva la Tensi Torrecilla, vocal d’espai públic tenint en compte les limitacions del PROCICAT: “Evidentment s’han fet poques coses ,però es que no podíem fer més” i adverteix que “davant d’una pandèmia d’abast mundial, s’ha de tenir consciència”. Desitja que, de cara l’any vinent, es pugui “celebrar la Festa Major com sempre s’ha fet”.

“Els joves no senten la festa com l’havien sentit”, Josep Maria Riba

Finalement, en Josep Maria Riba, president de la Unió de Veïns, malgrat valorar la participació de públic infantil a la festa, critica que la relació social estigui tan vinculada a les activitats per a infants i les famílies. Es queixa del plantejament de les activitats que sí bé és cert que són atractives per aquest tipus de públic i la gent gran, deixen de banda la franja dels 18 als 30 anys, que creu que “no senten la festa major com l’havien sentit abans i se’n desvinculen”.

D’altra banda, es mostra decebut amb l’EMD pel que fa a la tria de l’entitat que organitzaria el sopar de Festa Major, que tradicionalment organitzava la Unió de Veïns i que aquest any va ser escollida per sorteig. Tot i que finalment el sopar no es va poder fer a causa de les restriccions del PROCICAT demana que, de cara al’any vinent, la UvB “pugui tornar a organitzar alguna de les nits de Festa Major”.