La cursa popular de Bellaterra se celebrarà de nou aquest 11 de setembre en la seva 9a edició després de ser anul·lada l’any anterior des de l’EMD en motiu de la Covid-19. A dia d’avui, queden només 50 dorsals per completar les inscripcions i s’espera que sigui, com és habitual, una de les curses populars de la diada amb més participants a Catalunya, que en darreres edicions han superat els 1000 inscrits.

La Sansi es va cancel·lar el setembre passat malgrat les reticències dels organitzadors

La darrera edició de La Sansi es va celebrar el setembre de 2019, ja que la que s’havia de celebrar el setembre passat va ser anul·lada des de l’EMD, malgrat les queixes de l’organitzador de l’esdeveniment esportiu, José Luís Blanco, sobretot pel que fa a l’abonament del pressupost que l’Ajuntament tenia destinat a la cursa.

Blanco explicava que en altres ajuntaments s’havia pagat una part dels costos que suposa la cursa, que assegurava que “són despeses que s’allarguen tot l’any” i pagar una part a l’organització hauria permes “salvar les empreses que organitzen curses”.

L’organitzador posava de relleu el cas d’altres curses que sí que s’havien celebrat, utilitzant recursos com ara esglaonar els corredors Considerava que anul·lar-la o no abonar una part del pagament podria complicar la possibilitat que se celebrés l’edició d’aquest any. Finalment, aquest setembre engega de nou

Una cursa solidària que proposa un recorregut de 5 o 10km

La Sansi proposa un recorregut de 5 o 10 km que serà cronometrat i puntuable per la lliga ChampionChip. Les inscripcions es poden fer a través de la seva web i inclouran guarda-robes, calaixos de sortida, medalla, nom al dorsal o altres avantatges.

Un esdeveniment esportiu que organitza l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra juntament amb el Club La Sansi i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona que té una finalitat, també, solidària. Els participants poden optar per fer un donatiu a favor del projecte de formació i inserció laboral per a joves en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió a través de l’esport impulsat des de fa cinc anys per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

FOTO: Tret de sortida de La Sansi | BellaterraDiari