Aquest dissabte se celebra la Diada arreu dels territoris catalans. Com és habitual , l’Assemblea Nacional Catalan (ANC), Òmnium Cultural i Associació de Municipis per la Independència(AMI) han organitzat un acte multitudinari que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona.

És per això que l’ANC de Bellaterra ha organitzat un autocar per desplaçar-se des de la plaça del Pi (davant l’estació de Bellaterra) fins a la Plaça Urquinaona, punt des d’on començarà la manifestació d’enguany. Sortirà a les 14.30 hores i tornarà aproximadament a les 19.30 hores de la manifestació.

Caldrà reservar a la Llibreria Papers

Caldrà fer la reserva de la plaça a la Llibreria Papers. Tindrà un preu de 10 euros i pels menors de 8 anys serà gratuït si es reserva abans del dia 11 a les 12 hores. En cas que hi hagi places lliures, es podran comprar tiquets a peu d’autocar.

A Bellaterra es farà l’Ofrena Floral

A més de la sortida en autocar cap a Barcelona a les 14.30 hores, a Bellaterra es farà la tradicional Ofrena Floral a les 9 hores del mati. Hi participaran els partits polítics que tenen representació a l’EMD: Gent per Bellaterra, Esquerra Republicana i Convergents. També s’espera que hi assisteixin algunes de les entitats de Bellaterra, d’entre les quals ja s’ha confirmat l’assistència de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB). Just després de l’ofrena, a les 10 hores es marcarà el tret de sortida de la cursa, la Sansi de Bellaterra.

L’acte principal a Barcelona consistirà en un recorregut pel centre de la ciutat

Sota l’eslògan “Lluitem i guanyem la independència” i amb la intenció de “pressionar el front institucional des del moviment popular”, l’acte que protagonitzarà la Diada aquest any és un recorregut des de Plaça Urquinaona, passant per Via Laietana i el passeig Isabel II fins arribar davant l’Estació de França, on acabarà. Així explicava Elisenda Paluzie, president de l’ANC, en què consistiria aquest itinerari que podràs consultar en aquest mapa elaborat per la mateixa entitat.

La ciutadania serà convocada a les 16.30 h a la plaça d’Urquinaona, tot i que la idea és repartir la gent al llarg del carrer Pau Claris. A les 17.14 h començarà a caminar la manifestació en direcció a l’Estació de França i la previsió és que a les 18.30 h la capçalera hi hagi arribat.

Aquí podràs consultar com van ser els actes de les darreres Diades a Bellaterra:

  • La Diada de l’any 2020
  • La Diada de l’any 2019
  • La Diada de l’any 2018

Aquí trobaràs el cartell de ANC Bellaterra: