Com és habitual, en motiu de la Diada de Catalunya, Bellaterra va acolllir l’ofrena floral a la senyera que va tenir lloc a la Plaça del Pi, l’11 de setembre. Un acte commamoratiu on hi van assistir entitats com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra i els partits polítics que tenen representació a l’EMD de Bellaterra, com ho són Convergents, Esquerra Republicana i Gent per Bellaterra a més de la presència de l’Ajuntament de Cerdanyola.

Crítiques a l’unilateralisme, referències històriques i conceptes com majoria, diversitat i democràcia

Després de l’ofrena floral van tenir lloc els discursos dels representants polítics de Bellaterra i Cerdanyola. Jordi Macarulla, de Convergents, va criticar l'”unilateralisme” del moviment independentista, que considera que “no ens ha portat enlloc” més enllà de “situacions social i econòmicament insostenibles”. Així mateix, va citar el Papa Francesc, qui parlava de “reconciliació nacional amb la història i abstracció de les ideologies” mostrant-se partidari d’un futur “referèndum pactat amb l’estat, vinculant o no”.

En nom dels vocals Quim Oltra i Laura Batalla, que no van poder assistir a l’acte per motius familiars, la regidora Montse Nieto (ERC), va apel·lar a les persones nouvingudes, a les víctimes del masclisme, als repressaliats i exiliats, a les víctimes del terrorisme i a la pandèmia i va denunciar l’acció de l’EMD de despenjar les pancartes que l’ANC de Bellaterra havia penjat a la Plaça del Pi, en motiu de la Diada.

Així mateix, va recordar que amb la Diada “prenem com a data el moment d’arribada de les tropes borbòniques amb la intenció de commemorar la resistència i la resiliència i no una derrota”, “com a senyal d’identitat del que volem ser”. Una explicació a la qual Ramon Andreu, president de l’EMD de Bellatera també s’hi va voler referir tot citant el discurs del vocal d’Esquerra Republicana, Quim Oltra.

Tensi Torrecilla, vocal d’espai públic del govern bellaterrenc va recalcar que Gent per Bellaterra són una formació política “petita i senzilla” que treballa per Bellaterra sota el simple ideari “d’aplicar la democràcia i fer el que demana la majoria”.

Finalment, l’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordon, va dedicar el seu missatge a les víctimes directes de la pandèmia. També va apel·lar a la “unitat” i a la “diversitat” del poble de Catalunya.

Vídeo de l’acte complet de l’ofrena floral a Rafael Casanova:

Galeria de fotos de l’ofrena: