Avui comença el nou curs escolar 2021-22 amb un total de 9.540 infants i joves d’entre 3 i 17 anys a Cerdanyola i Bellaterra i el que suposa al voltant d’1 milió i mig de persones a Catalunya.

Aquest any, tot i que la rutina escolar s’aproparà més a la normalitat respecte del curs anterior, les mesures sanitàries encara tindran un paper important dins del dia a dia dels centres educatius, amb algunes novetats

Quines són les novetats respecte el curs anterior?

Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.

Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: si l’entrada al centre es fa pel pati l’alumnat podrà ser acompanyat per part de la família; es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.

Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.

Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

Aquestes mesures seran d’aplicació tot el primer trimestre del curs, fins Nadal i posteriorment es valoraran noves mesures en funció de l’evolució de la pandèmia i del calendari de vacunació.

FOTO: Inici escolar el setembre 2021 | Bellaterra Diai