La darrera edició de la cursa”La Sansi” organitzada pel Club d’Atletisme La Sansi, va comptar amb més de 750 inscrits, el passat 11 de setembre a Bellaterra. Entre ells, amb una trentena de corredors de Bellaterra, a més d’esportistes vinguts des de Cerdanyola, Sant Cugat, Barcelona o des d’altres punts de la geografia catalana. Unes xifres totals que suposen un 7% més de participants que l’edició anterior de l’any 2019. Amb tot, la cursa es va mantenir com la cursa “més participativa de les que es fan durant la Diada a Catalunya”.

Un èxit participatiu que es reprèn després que s’anul·lés la cursa l’any anterior, en compliment de les limitacions sanitàries. Una gestió que va despertar queixes entre els organitzadors, ja que l’EMD es va negar a abonar part del pressupost que tenia destinat a la cursa i que l’organització considerava necessari per “salvar les empreses que organitzen aquest tipus d’esdeveniments”.

Els resultats

Els atletes Esther Ruiz i Juan Manuel Álvarez als 10km i als 5km Cecilie Klysner (campiona del món d’orientació) i Marc Fernández  9è al campionat del món Junior fa uns dies) van ser els guanyadors de la 9a edició de la Cursa de la Diada “La Sansi de Bellaterra”. A més, Álvarez va establir un nou rècord de la prova amb un temps de 34’01”, un minut i quinze segons menys que l’anterior marca. 

A més, l’edició d’aquest any va comptar amb la participació de l’atleta amb paràlisi cerebral Àlex Roca, i un any més amb el campió del món de 100 quilòmetres, Domingo Catalan, de 73 anys.

L’EMD ret homenatge al personal sanitari

Abans de donar el tret de sortida, l’EMD de Bellaterra va aprofitar l’esdeveniment esportiu per retre homenatge al personal sanitari implicat en la gestió de la COVID-19.

GALERIA D’IMATGES | Reviu La Sansi en fotografies

FOTOS: Aina Sanllehí