Propietaris de terrenys de Collserola s’uneixen per millorar la gestió forestal

by | set. 15, 2021 | Mediambient

Més d’un 60% del Parc Natural de Collserola el formen terrenys privats, gestionats per propietaris que en veure l’estat “d’abandonament” que pateix l’espai verd han volgut teixir sinèrgies. Ho han fet a través de l’associació Collserola Iniciatives amb l’objectiu de reclamar millores en la gestió forestal del parc i, que ajudin d’entre altres objectius a reduir el risc d’incendis.

Una iniciativa que apareix després d’un estiu en què aquest parc natural ha estat especialment amenaçat per diversos incendis. Un perill que respon a les llargues i prolongades sequeres, però sobretot a un estat d’abandonament del bosc. I és justament aquesta realitat a partir de la qual volen treballar.

Collserola Iniciatives pretén treballar per una gestió activa dels boscos

Ho pretenen fer impulsant una gestió activa dels boscos, dinamitzant l’espai amb activitats agrícoles i ramaderes o a través de l’obtenció de biomassa. Un seguit de serveis que afegeixin valors als territoris i que s’han dinamitat a mesura que s’ha anat perdent l’activitat agrícola al territori.

La presidència d’aquesta nova associació l’ocupa en Manel Ferrer, propietari de Can Ferrer. Altres membres de l’Associació són la Cooperativa l’Olivera que gestiona la finca de Can Calopa de Dalt (Barcelona) o Joan Antonio Gómez, propietari de Can Puig (El Papiol).

FOTO: Reunió de l’entitat Collserola Iniciatives | Parc Natural de Collserola

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: