Propietaris de terrenys de Collserola s’uneixen per millorar la gestió forestal

by | set. 15, 2021 | Mediambient

Més d’un 60% del Parc Natural de Collserola el formen terrenys privats, gestionats per propietaris que en veure l’estat “d’abandonament” que pateix l’espai verd han volgut teixir sinèrgies. Ho han fet a través de l’associació Collserola Iniciatives amb l’objectiu de reclamar millores en la gestió forestal del parc i, que ajudin d’entre altres objectius a reduir el risc d’incendis.

Una iniciativa que apareix després d’un estiu en què aquest parc natural ha estat especialment amenaçat per diversos incendis. Un perill que respon a les llargues i prolongades sequeres, però sobretot a un estat d’abandonament del bosc. I és justament aquesta realitat a partir de la qual volen treballar.

Collserola Iniciatives pretén treballar per una gestió activa dels boscos

Ho pretenen fer impulsant una gestió activa dels boscos, dinamitzant l’espai amb activitats agrícoles i ramaderes o a través de l’obtenció de biomassa. Un seguit de serveis que afegeixin valors als territoris i que s’han dinamitat a mesura que s’ha anat perdent l’activitat agrícola al territori.

La presidència d’aquesta nova associació l’ocupa en Manel Ferrer, propietari de Can Ferrer. Altres membres de l’Associació són la Cooperativa l’Olivera que gestiona la finca de Can Calopa de Dalt (Barcelona) o Joan Antonio Gómez, propietari de Can Puig (El Papiol).

FOTO: Reunió de l’entitat Collserola Iniciatives | Parc Natural de Collserola

Vols llegir més…?

Va avançant el projecte “Bellaterra + Sostenible 2030” de la Unió de Veïns

Va avançant el projecte “Bellaterra + Sostenible 2030” de la Unió de Veïns

La crisi climàtica està omplint totes les portades per la trascendencia de la cimera de Glasgow (COP 26 – Nacions Unides). Des de la Unió de Veïns fa anys que anem avançant en aquesta línia. I ho fem amb comunicació de conscienciació, per un costat, i duent a terme accions concretes per altre. Tot emmarcat en el que vàrem denominar com a projecte “Bellaterra més sostenible 2030”.

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

L’Ajuntament de Cerdanyola i l’Institut Català del Sol (INCASOL) preveuen aixecar un barri dormitori, comercial i empresarial a l’entorn del Sincrotó, al Parc de l’Alba, que constitueix unes 400 hectàrees. Un projecte que suposaria la construcció de 5.733 habitatges per a unes 15.000 persones, el 47% dels quals es preveu que siguin de protecció oficial. A més, també es contempla un espai dedicat a l’activitat empresarial, comercial i un gran parc que ocuparia unes 200 hectàrees

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: