Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia.

Parlem d’un esdeveniment que tindrà lloc de 9 a 14h del matí a Sant Pau de Riu-Sec i que comptarà amb diverses actuacions musicals, com el concert de corals properes, havaneres o sardanes. Però, a més, hi haurà una exposició dedicada als 2000 anys d’història de Sant Pau de Riu-sec, un taller de maquetes i jocs infantils i informació sobre el 5è Concurs de Fotografia AFOCER i la missa a càrrec de mossèn Joan Nadal i Garcia, rector de la Puríssima de Sabadell. També hi haurà una recollida d’aliments per Càritas.

Serà un acte festiu i alhora reivindicatiu

En definitiva, un seguit d’activitats festives, però també reivindicatives, que permetin donar a conèixer les dificultats en què es troba l’entorn de San Pau de Riu-Sec. Una situació que des de l’organització asseguren que és de “desprotecció” i critiquen la falta d’un pla actiu de remodelació o aprofundiment dels treballs arqueològics.

Pretenen, doncs, que aquest aplec serveixi per prendre consciència del valor patrimonial del que defineixen com “una joia única a les conrades” i sobre el subsòl on hi conviuen dues ciutats romanes amb una esglesiola romànica.

Aquí trobareu més detalls sobre l’esdeveniment:

Darrer aplec | Fotografia guanyadora als premis AFOCER de Josep Mimó i Bayó