L’EMD estrena nova web per intentar millorar la transparència

by | set. 17, 2021 | Política

Bellaterra ha estrenat nova pàgina web institucional amb una nova arquitectura i distribució de continguts. Una tasca que ha dut a terme l’EMD de la mà de la Diputació de Barcelona, que assessora, implanta i gestiona el manteniment de portals corporatius a les localitats menors de 50.000 habitants.

Una tasca que s’ha dut a terme amb l’objectiu de “prestar serveis de forma més eficient a la ciutadania i assegurar el compliment de la normativa vigent en termes d’accessibilitat, administració electrònica i transparència“.

En aquesta pàgina web s’informa d’aspectes com la composició de l’EMD de Bellaterra, s’hi expliquen els serveis que ofereixen i l’Ajuntament de Cerdanyola i s’hi expliquen qüestions administratives i financeres. Una pàgina que s’actualitza periòdicament amb articles i peces audiovisuals.

La millora dels canals comunicatius de l’EMD és una demanda que feia temps que es trobava sobre la taula i en la qual els partits de l’oposició i, especialment Esquerra Republicana, havien insistit als darrers plens de l’EMD presentant diverses mocions.

ERC no es mostra satisfeta amb aquests canvis “formals”

Malgrat aquests canvis, Quim Oltra, vocal d’ERC a l’EMD de Bellaterra critica que “s’ha modificat únicament la forma de la web, però no el contingut”. Admet que això li ha donat un aspecte més formal“, però critica que “segueix havent poca informació“.

Oltra recorda que les peticions fetes a l’EMD no responen més que a la Llei de Transparència, que es desglossa en la transparència activa i la passiva. Considera que l’actual sistema comunicatiu de l’EMD “no compleix amb cap de les dues”.

Si ens fixem en la transparència passiva, aquella que té a veure amb “posar la informació en disposició la ciutadania”, el vocal d’ERC critica que “hi falta informació”, que “hi ha continguts que s’anuncien però als quals després no es pot accedir” i alguns continguts hi apareixen “a mitges“. Per exemple, s’hi mostra la liquidació del pressupost del 2015 al 2018, però no apareix la del 2020 o 2019″, explica.

També es queixa de la falta d’opcions per contactar de forma directa amb els vocals de l’EMD o de la falta d’espais dins dels mitjans institucionals on l’oposició hi tingui veu. Finalment, posa de relleu l’existència d’informacions errònies, com ara informes econòmics que apareixen etiquetats com a “auditories”. Queixes que s’han posat sobre la taula als darrers plens i a les quals considera que no s’ha donat resposta. També critica la transparència activa, que es la que fa referència a apropar la feina de l’EMD a la població, més enllà dels continguts que estan obligats a tenir a la web.

FOTO: Web de l’EMD de Bellaterra

Vols llegir més…?

S’aprova la liquidació del pressupost 2020 sense el suport de l’oposició

S’aprova la liquidació del pressupost 2020 sense el suport de l’oposició

La liquidació del pressupost ha estat aprovada malgrat els vots en contra de l’oposició en un ple extraordinari que s’ha celebrat exclusivament per aquesta finalitat. L’aprovació no era viable debatre-la al ple ordinari, que se celebrarà aquest dilluns perquè el dia 15 d’octubre és quan acabava el termini per fer-ho

Les claus del proper ple ordinari d’octubre a l’EMD

Les claus del proper ple ordinari d’octubre a l’EMD

La instal·lació d’un Bicitancat a l’estació de ferrocarrils, les càmeres de vigilància de l’EMD o el compliment dels reglaments de l’administració seran alguns dels temes principals d’aquest proper ple ordinari que celebrarà l’Entitat Descentralitzada de Bellaterra (EMD) el proper dilluns 18 d’octubre a les 20 hores

L’EMD celebrarà un ple extraordinari per a la liquidació del pressupost de 2020

L’EMD celebrarà un ple extraordinari per a la liquidació del pressupost de 2020

L’Entitat Descentralitzada de Bellaterra (EMD) celebrarà demà, dijous 14 d’octubre, un ple extraordinari per aprovar el Compte General de l’Exercici 2020 i on s’aprovaran el conjunt de documents que conformen la liquidació del pressupost i l’estat de situació de la hisenda local s’anomena “compte general”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: