Al voltant 8.000 persones es van concentrar en una “botellada” la matinada de dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una trobada que va sorgir a través d’una falsa convocatòria festiva a la Facultat d’Enginyeria que havia corregut per les xarxes socials. Els milers de persones que hi van acudir, en descobrir que no hi havia cap festa formalment organitzada, van decidir igualment seguir la festa en forma de “botellada“.

Tot i que els Mossos d’Esquadra i la Policia Local es van assabentar de la magnitud de la convocatòria via xarxes socials i van intentar treballar per controlar els accessos, el fet que el campus sigui completament obert i tingui múltiples punts d’accés va fer impossible evitar la trobada.

El veïnat de Bellaterra pateix els efectes de la trobada

Un acte que també es va deixar sentir per dins dels carrers de Bellaterra, on durant tota la nit s’hi van desplaçar cotxes fent soroll, crits, música i ambient festiu. Alguns van aparcar-hi i d’altres cotxes van quedar immobilitzats pels Mossos d’Esquadra fins l’endemà al matí.

Molts dels participants també van baixar a l’estació bellaterrenca, enlloc de la UAB, i es van concentrar a la plaça del Pi, buscant la millor manera d’accedir al campus, fins i tot en casos entrant a jardins de cases i parcel·les de la zona.

Fotografies cedides pel veïnat de Bellaterra

Els desperfectes causats desperten indignació

Tanmateix, el que ha causat més indignació no és la concentració de persones sense mascareta ni respectant les distàncies de seguretat, sinó els desperfectes causats al campus de la UAB la brutícia generada, un robatori a la vila universitària i, sobretot, les presumptes agressions masclistes i homòfobes que els Mossos estan investigant.

Fotografies cedides pel veïnat de Bellaterra
Fotografies cedides pel veïnat de Bellaterra

També han generat múltiples queixes els danys causats a les estacions i trens de Ferrocarrils de la Generalitat que l’empresa xifra en 4.000 euros. Els vagons van quedar completament col·lapsats pels centenars de persones que van accedir a la universitat en tren, molts d’ells bebent i fumant a les mateixes estacions.

La UAB desvincula la “botellada” dels estudiants del campus

La UAB ja ha emès un comunicat en què condemna la concentració i assegura que, malgrat no es pogués aturar, es van prendre mesures preventives tant bon punt van conèixer la convocatòria a través de les xarxes socials. El rector de la universitat, Javier Lafuente, desvincula els estudiants del campus de la botellada. Explica que “es va decidir que fos a la UAB, però hauria pogut ser en un polígon industrial”.

Els Mossos investiguen 2 presumptes agressions

Després d’aquesta concentració, hi ha 2 presumptes agressions sobre la taula, de les quals els Mossos d’Esquadra ja tenen constància: una agressió masclista i una homòfoba, tot i que de moment només hi ha hagut denúncia de l’agressió masclista. Es tracta d’una jove de 18 anys que es va presentar a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell la mateixa nit dels fets.

A banda d’això, al llarg de la nit, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van fer 10 assistències, totes de caràcter lleu, per contusions i intoxicacions etíliques.

FOTO: Concentració a la UAB | Twitter