Encarem aquest inici escolar i tornada a la rutina laboral, amb al voltant d’un 70% de la població catalana vacunada, i el que es tradueix en un 65% de la població del Vallès Occidental. Una estratègia que Salut assegura que ha evitat entre 6.9000 i 9.500 morts i entre 100.000 i 150.000 contagis.

Parlem d’una vacunació per la qual es preveia un creixement, que no s’ha acabat complint, cosa que ha donat lloc al malbaratament del voltant de 70.000 dosis. Vacunes que han caducat perquè no s’han administrat causa d’un descens en la demanda de vacunació, sobretot entre la franja dels 20 als 39 anys. La secretària de Salut Pública del govern espanyol justificava aquest error epxlicant que “quan fas vacunació sense cita, l’ajustament de la demanda és més difícil de calcular”.

El creixement de població que ha rebut la primera dosi disminueix

En aquest gràfic podem observar l’evolució de la vacunació – només de la primera dosi– als municipis propers i hi observarem que malgrat que la vacunació segueix en alça, és cert que hi ha cert estancament en el creixement que es produeix entre agost i setembre, al voltant del 5% respecte del creixement que es produïa en mesos anteriors, d’aproximadament un 10%.

Al Vallès occidental un 65% de població ja ha rebut la pauta completa

Si ens fixem en les dades dels municipis propers a Bellaterra, observem que al voltant d’un 65% de la població ja està completament vacunada i que el municipi al qual pertanyem, Cerdanyola del Vallès supera la mitjana de la comarca, amb un 68% de població vacunada. El que significa un augment del 10% respecte el mes anterior.

Finalment, en aquest tercer gràfic observem el nombre total de persones vacunades de primera dosi a les 4 poblacions veïnes.

FOTO: Gràfic | BellaterraDiari