El ritme de vacunació disminueix arribats al 65% de població vacunada

by | set. 22, 2021 | Salut

Encarem aquest inici escolar i tornada a la rutina laboral, amb al voltant d’un 70% de la població catalana vacunada, i el que es tradueix en un 65% de la població del Vallès Occidental. Una estratègia que Salut assegura que ha evitat entre 6.9000 i 9.500 morts i entre 100.000 i 150.000 contagis.

Parlem d’una vacunació per la qual es preveia un creixement, que no s’ha acabat complint, cosa que ha donat lloc al malbaratament del voltant de 70.000 dosis. Vacunes que han caducat perquè no s’han administrat causa d’un descens en la demanda de vacunació, sobretot entre la franja dels 20 als 39 anys. La secretària de Salut Pública del govern espanyol justificava aquest error epxlicant que “quan fas vacunació sense cita, l’ajustament de la demanda és més difícil de calcular”.

El creixement de població que ha rebut la primera dosi disminueix

En aquest gràfic podem observar l’evolució de la vacunació – només de la primera dosi– als municipis propers i hi observarem que malgrat que la vacunació segueix en alça, és cert que hi ha cert estancament en el creixement que es produeix entre agost i setembre, al voltant del 5% respecte del creixement que es produïa en mesos anteriors, d’aproximadament un 10%.

Al Vallès occidental un 65% de població ja ha rebut la pauta completa

Si ens fixem en les dades dels municipis propers a Bellaterra, observem que al voltant d’un 65% de la població ja està completament vacunada i que el municipi al qual pertanyem, Cerdanyola del Vallès supera la mitjana de la comarca, amb un 68% de població vacunada. El que significa un augment del 10% respecte el mes anterior.

Finalment, en aquest tercer gràfic observem el nombre total de persones vacunades de primera dosi a les 4 poblacions veïnes.

FOTO: Gràfic | BellaterraDiari

Vols llegir més…?

La vacunació deixarà de ser als punts de vacunació massiva

La vacunació deixarà de ser als punts de vacunació massiva

A partir d’ara la vacunació de la Covid-19 ja no serà als punts de vacunació massius estipulats durant aquest darrera campanya sinó que serà als Centres d’Atenció Primària (CAPS), hospitals o dispositius mòbils. La vacunació es podrà fer demanant cita prèvia

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Els locals d’oci nocturn exteriors podran obrir a partir de la mitjanit de dimecres a dijous fins les 3 de la matinada si els casos d’infectats per covid-19 segueixen baixant com fins ara. Tot i estar obligats a tancar a les 3 de la matinada, tindran mitja hora per desallotjar els clients. El mateix passarà en el cas de a restauració, a qui s’ampliarà mitja hora els seus horaris, fins la 1 de la matinada amb la posterior mitja hora de marge pel tancament.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. La vacunació deixarà de ser als punts de vacunació massiva | BellaterraDiari - […] aquesta vacunació massiva, que acaba amb un 82% de la població major de 12 anys vacunada i un 65%…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: