Sota el lema “Desconnecta les elèctriques” diversos partits a escala estatal han convocat una apagada massiva elèctrica i una cassolada pel divendres 8 d’octubre de 22 a 22.30 hores amb l’objectiu de denunciar la pujada del preu de la llum , que ha arribat a màxims històrics els darrers mesos i la “inacció del govern” davant d’aquesta situació. Una reivindicació que els partits municipals propers, com ERC – Cerdanyola, ja han estès la convocatòria a Cerdanyola i a Bellaterra.

Es tracta d’una convocatòria feta a partir del front comú dels partits catalans – Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i la CUP -dels partit independentista basc EH Bildu, els balears Més Mallorca i Més Menorca i el Bloc Nacionalista Gallec amb la finalitat de reclamar la “sobirania elèctrica” dels seus territoris.

Critiquen “la privatització i desregulació de les empreses elèctriques públiques dutes a terme pels darrers governs espanyols del Partit Popular i el partit socialista” i que, com a conseqüència hi hagi “milers de llars vulnerables a les fosques”.

Llegeix aquest article per entendre com va canviar la factura del la llum des del mes de juny

FOTO: Il·luminació d’espelmes | Pexels