La millora de la seguretat del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va ser el motiu de la trobada del Rectorat de la universitat, amb l‘Ajuntament de Cerdanyola i la Direcció General de Policia del Departament d’Interior.

Una reunió que s’ha celebrat una setmana després de la ‘macrobotellada’ que va concentrar al voltant de 8.000 persones al Campus i va afectar, de retruc, al veïnat de Bellaterra, on durant tota la nit s’hi van desplaçar cotxes fent soroll. Fins i tot, van entrar a jardins de cases i parcel·les per accedir al campus.

Tot i que els Mossos d’Esquadra i la Policia Local es van assabentar de la magnitud de la convocatòria via xarxes socials i van intentar treballar per controlar els accessos, el fet que el campus sigui completament obert i tingui múltiples punts d’accés va fer impossible evitar la trobada.

És per això que ara les diferents forces policials implicades fan front comú per enfortir la coordinació entre els cossos i reforçar el treball preventiu perquè no es produeixi en futures ocasions.

La macrobotellada no va ser un cas aïllat

Les botellades han estat sobre la taula de la Junta de Seguretat Local celebrada a l’Ajuntament de Cerdanyola. Una pràctica que han assegurat que “es repeteix cada cap de setmana a diferents punts de la zona” i amb la qual treballaran conjuntament.

FOTO: Trobada dels cossos de seguretat | Ajuntament de Cerdanyola