El teletreball reduiria la contaminació un 10% segons la UAB

by | set. 24, 2021 | Mediambient

Teletreballar 2, 3 o 4 dies a la setmana”. Aquesta és la proposta de la Universitat Autònoma de Barcelona per reduir les emissions de diòxid de nitrogen (NO2) un 4%, un 8% o un 10%.

La idea sorgeix d’un estudi realitzat per l‘Institut de Ciència i Tecnologies Ambientals de la UAB que mesura la reducció de contaminació de l’aire. Un estudi pilot que apareix després de viure uns mesos de confinament i restriccions, que han posat el teletreball al centre de la vida laboral.

Un 40% del trànsit dels vehicles personals és per treball

Els investigadors ens expliquen que durant aquests mesos amb reducció de la mobilitat, la qualitat de l’aire ha millorat potencialment, tenint en compte que el 40% del trànsit dels vehicles personals està relacionat amb el treball i que el 85% dels treballadors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es dedica al sector dels serveis, justament el que permet més possibilitats de treballar a distància.

Un plantejament d’especial rellevància en el moment d’emergència climàtica que vivim en què en els últims 5 anys, les concentracions anuals de NO2 han excedit repetidament els valors màxims permissibles i han provocat milers de morts prematures associades.

Vols llegir més…?

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

L’Ajuntament de Cerdanyola i l’Institut Català del Sol (INCASOL) preveuen aixecar un barri dormitori, comercial i empresarial a l’entorn del Sincrotó, al Parc de l’Alba, que constitueix unes 400 hectàrees. Un projecte que suposaria la construcció de 5.733 habitatges per a unes 15.000 persones, el 47% dels quals es preveu que siguin de protecció oficial. A més, també es contempla un espai dedicat a l’activitat empresarial, comercial i un gran parc que ocuparia unes 200 hectàrees

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El polèmic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc. Així ho anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha afegit que ja s’han donat les instruccions a l’Institut Català del Sòl (INCASOL) perquè comenci a treballar-hi “el més aviat possible”

El Vallès Occidental s’uneix a la festa de Pagès aquest cap de setmana

El Vallès Occidental s’uneix a la festa de Pagès aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana 2 i 3 d’octubre Catalunya celebra la festa de la pagesia. Una festivitat tindrà lloc també prop de casa nostra, on diverses masies, explotacions agrícoles i restaurants ens obren les seves portes per mostrar-nos el seu dia a dia a dia i ajudar-nos a descobrir “d’on venen els productes que arriben a la nostra taula”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: