Teletreballar 2, 3 o 4 dies a la setmana”. Aquesta és la proposta de la Universitat Autònoma de Barcelona per reduir les emissions de diòxid de nitrogen (NO2) un 4%, un 8% o un 10%.

La idea sorgeix d’un estudi realitzat per l‘Institut de Ciència i Tecnologies Ambientals de la UAB que mesura la reducció de contaminació de l’aire. Un estudi pilot que apareix després de viure uns mesos de confinament i restriccions, que han posat el teletreball al centre de la vida laboral.

Un 40% del trànsit dels vehicles personals és per treball

Els investigadors ens expliquen que durant aquests mesos amb reducció de la mobilitat, la qualitat de l’aire ha millorat potencialment, tenint en compte que el 40% del trànsit dels vehicles personals està relacionat amb el treball i que el 85% dels treballadors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es dedica al sector dels serveis, justament el que permet més possibilitats de treballar a distància.

Un plantejament d’especial rellevància en el moment d’emergència climàtica que vivim en què en els últims 5 anys, les concentracions anuals de NO2 han excedit repetidament els valors màxims permissibles i han provocat milers de morts prematures associades.