“La Unió de Veïns demana de nou a l’EMD els resultats de l’estudi urbanístic de Bellaterra”

by | set. 28, 2021 | Espai d'Entitats, Mediambient

L’anomenat PDU (Pla Director Urbanístic de la Àrea Metropolitana de Barcelona), que ha de substituir el PGM (Pla General Metropolità) de 1976, es va acostant al seu tram final. Ara és el moment de debatre el model urbanístic que volem per Bellaterra per als propers 30 anys.

El context actual és molt diferent al del 1976. Estem en una transició cap a un model més respectuós amb les persones i amb el medi ambient i cal fer front a l’emergència climàtica. A la Unió de Veïns ja fa temps que hi estem treballant. Primer es va fer un estudi urbanístic i ambiental de Bellaterra, que es va presentar a tots els veïns el novembre del 2017. El març del 2019 es va presentar al govern de l’EMD la nostra proposta de revisió urbanística, que podeu veure a la nostra web www.unioveinsbellaterra.cat.

“Cal disposar del temps necessari per analitzar-lo i poder fer un debat profund d’aquest nou Pla Urbanístic per Bellaterra”

La idea central consisteix en buscar una mica més de densitat de població, però respectant la morfologia actual. Es va acordar amb l’EMD fer un nou estudi urbanístic, per valorar aquesta proposta. Aquest estudi pagat per la Diputació de Barcelona l’ha fet el Gabinet del Sr. Sebastià Jornet i els resultats estan en mans de l’EMD des de primers de juliol del 2021.

Hem demanat poder disposar d’aquest estudi, però l’EMD ha respost que primer vol fer una presentació oberta a tothom. Donada la transcendència del PDU i que aquesta presentació s’està demorant, demanem públicament a l’EMD que aquesta presentació sigui ben aviat, o que, en cas contrari, ens permeti accedir ara als resultats de l’estudi. Cal disposar del temps necessari per analitzar-lo i poder fer un debat profund d’aquest nou Pla Urbanístic per Bellaterra.

Unió de Veïns de Bellaterra

http://www.unioveinsbellaterra.cat

info@unioveinsbellaterra.cat

Vols llegir més…?

Recomanacions de cims propers per pujar aquest estiu 2022

Recomanacions de cims propers per pujar aquest estiu 2022

D’entre els cims més emblemàtics de Catalunya, en destaquen diversos que formen part de la nostra zona, situats al Vallès Oriental i Occidental, que recollim en aquesta llista de recomanacions per aquesta setmana mediambiental. Si teniu ganes d’enfilar-vos muntanya amunt sense fer llargues quilometrades, tasteu aquestes propostes! 

Recomanacions platges i gorgs aquest estiu 2022

Recomanacions platges i gorgs aquest estiu 2022

Els imprescindibles per a l’estiu són els espais naturals on poder-nos refrescar i per trobar-los no cal anar massa lluny! És per això que, en aquesta setmana mediambiental de recomanacions estiuenques, us proposem diversos gorgs i platges que val la pena visitar i que es troben ben a prop de Bellaterra.

Recomanacions de rutes properes per aquest estiu 2022

Recomanacions de rutes properes per aquest estiu 2022

Encetem una nova setmana del mes d’agost que des de BellaterraDiari dedicarem al medi ambient i l’entorn natural! És per això que durant aquests dies els nostres articles aniran carregats de propostes de senderisme i recomanacions de visites i excursions a entorns naturals propers, a més de propostes per millorar la nostra sostenibilitat.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: