“La Unió de Veïns demana de nou a l’EMD els resultats de l’estudi urbanístic de Bellaterra”

by | set. 28, 2021 | Espai d'Entitats, Mediambient

L’anomenat PDU (Pla Director Urbanístic de la Àrea Metropolitana de Barcelona), que ha de substituir el PGM (Pla General Metropolità) de 1976, es va acostant al seu tram final. Ara és el moment de debatre el model urbanístic que volem per Bellaterra per als propers 30 anys.

El context actual és molt diferent al del 1976. Estem en una transició cap a un model més respectuós amb les persones i amb el medi ambient i cal fer front a l’emergència climàtica. A la Unió de Veïns ja fa temps que hi estem treballant. Primer es va fer un estudi urbanístic i ambiental de Bellaterra, que es va presentar a tots els veïns el novembre del 2017. El març del 2019 es va presentar al govern de l’EMD la nostra proposta de revisió urbanística, que podeu veure a la nostra web www.unioveinsbellaterra.cat.

“Cal disposar del temps necessari per analitzar-lo i poder fer un debat profund d’aquest nou Pla Urbanístic per Bellaterra”

La idea central consisteix en buscar una mica més de densitat de població, però respectant la morfologia actual. Es va acordar amb l’EMD fer un nou estudi urbanístic, per valorar aquesta proposta. Aquest estudi pagat per la Diputació de Barcelona l’ha fet el Gabinet del Sr. Sebastià Jornet i els resultats estan en mans de l’EMD des de primers de juliol del 2021.

Hem demanat poder disposar d’aquest estudi, però l’EMD ha respost que primer vol fer una presentació oberta a tothom. Donada la transcendència del PDU i que aquesta presentació s’està demorant, demanem públicament a l’EMD que aquesta presentació sigui ben aviat, o que, en cas contrari, ens permeti accedir ara als resultats de l’estudi. Cal disposar del temps necessari per analitzar-lo i poder fer un debat profund d’aquest nou Pla Urbanístic per Bellaterra.

Unió de Veïns de Bellaterra

http://www.unioveinsbellaterra.cat

info@unioveinsbellaterra.cat

Vols llegir més…?

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

L’Ajuntament de Cerdanyola i l’Institut Català del Sol (INCASOL) preveuen aixecar un barri dormitori, comercial i empresarial a l’entorn del Sincrotó, al Parc de l’Alba, que constitueix unes 400 hectàrees. Un projecte que suposaria la construcció de 5.733 habitatges per a unes 15.000 persones, el 47% dels quals es preveu que siguin de protecció oficial. A més, també es contempla un espai dedicat a l’activitat empresarial, comercial i un gran parc que ocuparia unes 200 hectàrees

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El polèmic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc. Així ho anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha afegit que ja s’han donat les instruccions a l’Institut Català del Sòl (INCASOL) perquè comenci a treballar-hi “el més aviat possible”

El Vallès Occidental s’uneix a la festa de Pagès aquest cap de setmana

El Vallès Occidental s’uneix a la festa de Pagès aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana 2 i 3 d’octubre Catalunya celebra la festa de la pagesia. Una festivitat tindrà lloc també prop de casa nostra, on diverses masies, explotacions agrícoles i restaurants ens obren les seves portes per mostrar-nos el seu dia a dia a dia i ajudar-nos a descobrir “d’on venen els productes que arriben a la nostra taula”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: