Aquest divendres farà 4 anys que vam viure la jornada de l’1 d’octubre. Una data assenyalada que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra vol commemorar amb un petit acte a les 17.30 hores al Centre Cívic de Bellaterra, a la Plaça Maragall.

Una trobada en què es farà una projecció d’imatges per reviure i recordar aquella frenètica jornada, però on també hi haurà lloc per reivindicacions, ja que l’ANC Bellaterra aprofitarà l’ocasió per demanarà de nou que l’EMD anomeni la Sala Gran com a “Sala de l’1 d’octubre”. Una petició que van denegar en una darrera ocasió.

L’ANC de Bellaterra també convida a assistir a l’acte de Sabadell

El mateix dia 1 d’octubre l’ANC convoca al veïnat a assistir també a l’acte commemoratiu organitzat a la Plaça del Mercat de Sabadell per la territorial de del municipi, que pretén aplegar a gent de tot el Vallès Occidental. És per això que des de Bellaterra es convida al veïnat “a sortir plegats des del Centre Cívic cap a l’estació de Bellaterra” per anar cap a Sabadell.

L’aniversari s’allargarà durant tot el cap de setmana amb actes arreu de Catalunya

Aquestes només són dos dels múltiples actes organitzats per commemorar el quart aniversari de l’1 d’octubre. La majoria d’ells han estat convocats a escala nacional, amb l’acte polític a Catalunya Nord que marcarà el tret d’inici d’aquest aniversari. Un acte que tindrà lloc el mateix divendres amb la intenció “d’agraïr” la participació del territori en l’organització del referèndum.

Aquesta commemoració s’allargarà també durant el cap de setmana amb 3 marxes organitzades a diferents punts de les províncies de Lleida, Girona i Tarragona pel dissabte 2 d’octubre i finalment pel diumenge 3 concentracions i actes a la ciutat de Barcelona. Podreu consultar aquí el conjunt d’actes previstos i a continuació trobareu el cartell de convocatòria de l’ANC:

FOTO: Pancarta de l’ANC de Bellaterra | Aina Sanllehí