Aquest darrer cap de setmana ens ha deixat Antonio Franco Estadella, una figura capdal dins del món del periodisme, conegut sobretot per la seva participació en la fundació de El Periódico de Catalunya o en la redacció del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes, però també molt apreciat dins de la comunitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, on va treballar com a professor a la Facultat de Comunicació i president de l’entitat Amics UAB.

Va ser durant els anys setanta quan, després de graduar-se en Periodisme a la Escuela de la Iglesia, va començar a excercir com a docent en matèries de redacció periodística i de tecnologia i disseny de diaris.

També va trepitjar les redaccions del Diario de Barcelona, de Televisió Espanyola, del País – aquesta vegada com a director adjunt, fins a ocupar el càrrec de director de El Periódico l’any 1988.

FOTO: Antonio Franco davant l’edifici d’Amics UAB | UAB