Recordem la jornada de l’1-O i els dies posteriors

by | oct. 1, 2021 | Política, Societat

Tot just avui fa 4 anys d’aquell 1 d’octubre del 2017, en què Catalunya va celebrar un referèndum d’autodeterminació. Una data que quedarà gravada a la memòria de molts catalans i catalanes i també bellaterrencs i bellaterrenques, que van viure un dia ple de tensió, intensitat i emocions. En fem un recull cronològic:

Un 61% dels bellaterrencs van votar al Centre Cívic

La participació dels bellaterrencs va arribar al 61% del cens al Centre Cívic de Bellaterra, col·legi electoral de la zona: un total de 1210 bellaterrencs sobre un cens de 1965 habitants. Sobre els resultats per avalar una hipotètica Catalunya independent, hi va haver 1104 vots pel “sí”, 73 pel “no”,  27 vots en blanc i 6 de nuls. Un recompte que, tanmateix, es va recopilar al mateix Centre Cívic, ja que el fet de fer “cens universal” va permetre que altres bellaterrencs votessin en diferents col·legis electorals de tot Catalunya.

Visita les galeries d’imatges:

Els dies posteriors a l’1-O

Una jornada que va donar lloc a reaccions posteriors, manifestacions, mobilitzacions i decisions polítiques trascendentals:

Posteriorment…

  • Es restituïa la bandera espanyola a l’Ajuntament de Cerdanyola
  • Es fa una manifestació unionista just abans de començar el ple municipal
  • L’alcaldessa de Sant Cugat demana mediació internacional en el conflicte amb l’estat
  • Juli Fernández (alcalde de Sabadell) afirma que “no té cap sentit que el Banc Sabadell continuï portant el nom de Sabadell”
  • La concentració pel diàleg es va convertir en una mobilització per la unitat d’Espanya

FOTOS: Jordi Tardós i Josep Mateu

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: