Tot just avui fa 4 anys d’aquell 1 d’octubre del 2017, en què Catalunya va celebrar un referèndum d’autodeterminació. Una data que quedarà gravada a la memòria de molts catalans i catalanes i també bellaterrencs i bellaterrenques, que van viure un dia ple de tensió, intensitat i emocions. En fem un recull cronològic:

Un 61% dels bellaterrencs van votar al Centre Cívic

La participació dels bellaterrencs va arribar al 61% del cens al Centre Cívic de Bellaterra, col·legi electoral de la zona: un total de 1210 bellaterrencs sobre un cens de 1965 habitants. Sobre els resultats per avalar una hipotètica Catalunya independent, hi va haver 1104 vots pel “sí”, 73 pel “no”,  27 vots en blanc i 6 de nuls. Un recompte que, tanmateix, es va recopilar al mateix Centre Cívic, ja que el fet de fer “cens universal” va permetre que altres bellaterrencs votessin en diferents col·legis electorals de tot Catalunya.

Visita les galeries d’imatges:

Els dies posteriors a l’1-O

Una jornada que va donar lloc a reaccions posteriors, manifestacions, mobilitzacions i decisions polítiques trascendentals:

Posteriorment…

  • Es restituïa la bandera espanyola a l’Ajuntament de Cerdanyola
  • Es fa una manifestació unionista just abans de començar el ple municipal
  • L’alcaldessa de Sant Cugat demana mediació internacional en el conflicte amb l’estat
  • Juli Fernández (alcalde de Sabadell) afirma que “no té cap sentit que el Banc Sabadell continuï portant el nom de Sabadell”
  • La concentració pel diàleg es va convertir en una mobilització per la unitat d’Espanya

FOTOS: Jordi Tardós i Josep Mateu