Valldoreix, la primera localitat amb un Bicitancat a l’estació de ferrocarrils

by | oct. 1, 2021 | Mediambient, Mobilitat

L’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) Valldoreix tindrà el primer espai d’estacionament de bicicletes tancat de Catalunya. Una habitacle tancat que servirà per emmagatzemar fins a 54 bicicletes de forma segura.

Aquesta iniciativa sorgeix de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que a principis d’any va licitar les obres de construcció de diversos Bicitancats a les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia i que en el cas de Valldoreix ja va rebre el suport de l’EMD, que li va cedir el terreny per construir-los. La compra i la instal·lació dels habitacles les va assumir FGC i l’EMD serà l’encarregada de la neteja i el manteniment i la retirada i custòdia de les bicicletes, en cas que siguin abandonades.

Deixar la bicicleta al Bicitancat no tindrà cap cost durant un dia i, a partir de les 24 hores, costarà 30 cèntims per hora. En cas d’abandonament i retirada de la bicicleta, el cost serà de 20 euros.

També es preveu instal·lar un Bicitancat a altres localitats, com Bellaterra

Una iniciativa per a la mobilitat sostenible que es posarà en marxa aviat i que La resta de casetes s’instal·laran a Bellaterra, Can Feu/Gràcia, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. L’objectiu però, és que en un futur totes les estacions de la xarxa de FGC en tinguin una.

Més informació sobre la instal·lació del Bicitancat de Bellaterra

FOTO: Habitacle instal·lat a Valldoreix | EMD Valldoreix

Vols llegir més…?

Nova proposta de senderisme: ‘La Serra de les Espases’

Nova proposta de senderisme: ‘La Serra de les Espases’

La propera excursió que ens proposa el biòleg i guia de natura Bellaterrenc, Àngel Bistué, és pel diumenge 29 de maig, a la Serra de les Espases. Es tracta d’una de les serralades que queden davant de Montserrat, un espai salvatge i solitari i amb unes vistes impressionants.

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica i sostenible i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: