L’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) Valldoreix tindrà el primer espai d’estacionament de bicicletes tancat de Catalunya. Una habitacle tancat que servirà per emmagatzemar fins a 54 bicicletes de forma segura.

Aquesta iniciativa sorgeix de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que a principis d’any va licitar les obres de construcció de diversos Bicitancats a les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia i que en el cas de Valldoreix ja va rebre el suport de l’EMD, que li va cedir el terreny per construir-los. La compra i la instal·lació dels habitacles les va assumir FGC i l’EMD serà l’encarregada de la neteja i el manteniment i la retirada i custòdia de les bicicletes, en cas que siguin abandonades.

Deixar la bicicleta al Bicitancat no tindrà cap cost durant un dia i, a partir de les 24 hores, costarà 30 cèntims per hora. En cas d’abandonament i retirada de la bicicleta, el cost serà de 20 euros.

També es preveu instal·lar un Bicitancat a altres localitats, com Bellaterra

Una iniciativa per a la mobilitat sostenible que es posarà en marxa aviat i que La resta de casetes s’instal·laran a Bellaterra, Can Feu/Gràcia, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. L’objectiu però, és que en un futur totes les estacions de la xarxa de FGC en tinguin una.

Més informació sobre la instal·lació del Bicitancat de Bellaterra

FOTO: Habitacle instal·lat a Valldoreix | EMD Valldoreix