Valldoreix, la primera localitat amb un Bicitancat a l’estació de ferrocarrils

by | oct. 1, 2021 | Mediambient, Mobilitat

L’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) Valldoreix tindrà el primer espai d’estacionament de bicicletes tancat de Catalunya. Una habitacle tancat que servirà per emmagatzemar fins a 54 bicicletes de forma segura.

Aquesta iniciativa sorgeix de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que a principis d’any va licitar les obres de construcció de diversos Bicitancats a les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia i que en el cas de Valldoreix ja va rebre el suport de l’EMD, que li va cedir el terreny per construir-los. La compra i la instal·lació dels habitacles les va assumir FGC i l’EMD serà l’encarregada de la neteja i el manteniment i la retirada i custòdia de les bicicletes, en cas que siguin abandonades.

Deixar la bicicleta al Bicitancat no tindrà cap cost durant un dia i, a partir de les 24 hores, costarà 30 cèntims per hora. En cas d’abandonament i retirada de la bicicleta, el cost serà de 20 euros.

També es preveu instal·lar un Bicitancat a altres localitats, com Bellaterra

Una iniciativa per a la mobilitat sostenible que es posarà en marxa aviat i que La resta de casetes s’instal·laran a Bellaterra, Can Feu/Gràcia, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. L’objectiu però, és que en un futur totes les estacions de la xarxa de FGC en tinguin una.

Més informació sobre la instal·lació del Bicitancat de Bellaterra

FOTO: Habitacle instal·lat a Valldoreix | EMD Valldoreix

Vols llegir més…?

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

L’Ajuntament de Cerdanyola i l’Institut Català del Sol (INCASOL) preveuen aixecar un barri dormitori, comercial i empresarial a l’entorn del Sincrotó, al Parc de l’Alba, que constitueix unes 400 hectàrees. Un projecte que suposaria la construcció de 5.733 habitatges per a unes 15.000 persones, el 47% dels quals es preveu que siguin de protecció oficial. A més, també es contempla un espai dedicat a l’activitat empresarial, comercial i un gran parc que ocuparia unes 200 hectàrees

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El polèmic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc. Així ho anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha afegit que ja s’han donat les instruccions a l’Institut Català del Sòl (INCASOL) perquè comenci a treballar-hi “el més aviat possible”

El Vallès Occidental s’uneix a la festa de Pagès aquest cap de setmana

El Vallès Occidental s’uneix a la festa de Pagès aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana 2 i 3 d’octubre Catalunya celebra la festa de la pagesia. Una festivitat tindrà lloc també prop de casa nostra, on diverses masies, explotacions agrícoles i restaurants ens obren les seves portes per mostrar-nos el seu dia a dia a dia i ajudar-nos a descobrir “d’on venen els productes que arriben a la nostra taula”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: