El polèmic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc. Així ho anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha afegit que ja s’han donat les instruccions a l’Institut Català del Sòl (INCASOL) perquè comenci a treballar-hi “el més aviat possible”.

Concretament ha anunciat que aquest terreny, que portava abandonat des del 2018 es convertirà en el que es denomina “un parc-corredor de biodiversitat” que unirà Collserola amb la Serra de Galliners.

Un total de 60 hectàrees destinades a crear “un pulmó verd” entre els municipis i connectar amb les vies verdes de Cerdanyola-Bellaterra-UAB Campus i la Serra de Galliners.

La decisió arriba després de mesos de controvèrsia

Una decisió que arriba després de mesos de controvèrsia entre administracions i entitats veïnals, fins que al mes de juliol els partidaris de convertir-lo en un parc, la Plataforma Revonvertim el camp de golf, van trobar-se amb el director d’INCASÒL, Albert Civil, per explicar-los el seu plantejament i el que va suposar un pas endavant cap a la seva proposta.