El patrimoni històric i cultural és el protagonista de les properes jornades europees. Una iniciativa engegada per diverses institucions de la Unió Europea que enguany celebren els 30 anys d’organització durant els dies 8, 9 i 10 d’octubre.

Obriran les portes de casa seva centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori de Catalunya, i també de la nostra comarca, ben a prop nostre. Des de BellaterraDiari us en portem un recull:

Visita guiada a la Masia de Can Bell per a conèixer el seu projecte de recuperació de la vinya

Un taller per fabricar el vi de piment que bevien els monjos durant l’Edat Mitjana

Concert de música folk tradicional per a ballar i recuperar les danses populars més oblidades. Per a tots els públics

Inauguració de l’exposició El Celler Cooperatiu. La mirada dels Cabanasa a la Casa Museu Cal Gerrer. 

Una conferència a càrrec de Jacques Roulland

Jornada de Portes Obertes als temples de la Vall de les Feixes: l’ermita de Santa Maria i Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes i visites comentades en petits grups a l’exterior.

Passejada guiada per aquesta antiga masia boscana. Descobrirem com l’edifici i els entorns han anat transformant-se al llarg del temps. Avui dia, la masia amb les seves estances rurals i senyorials i els seus entorns, s’han convertit en importants espais educatius del Parc Natural de Collserola.

Visita guiada al CRBMC, en la qual es podran veure les instal·lacions així com algunes obres en procés de restauració. 

Activitat paral·lela de l’exposició La impremta Sallent, de Sabadell. Dietari imprès d’una ciutat. Activitat familiar per a totes les edats. Breu visita a l’exposició temporal i després fem d’impressor tot creant el nostre disseny o dibuix i el gravem tal com es feia abans, amb ajuda d’un tòrcul.

Trobaràs totes les activitats de les jornades aquí.

FOTO: Museu Cal Gerrer de Sant Cugat | Jornades Europees del Patrimoni