Les Jornades de Patrimoni Cultural arriben als municipis veïns

by | oct. 5, 2021 | Cultura

El patrimoni històric i cultural és el protagonista de les properes jornades europees. Una iniciativa engegada per diverses institucions de la Unió Europea que enguany celebren els 30 anys d’organització durant els dies 8, 9 i 10 d’octubre.

Obriran les portes de casa seva centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori de Catalunya, i també de la nostra comarca, ben a prop nostre. Des de BellaterraDiari us en portem un recull:

Visita guiada a la Masia de Can Bell per a conèixer el seu projecte de recuperació de la vinya

Un taller per fabricar el vi de piment que bevien els monjos durant l’Edat Mitjana

Concert de música folk tradicional per a ballar i recuperar les danses populars més oblidades. Per a tots els públics

Inauguració de l’exposició El Celler Cooperatiu. La mirada dels Cabanasa a la Casa Museu Cal Gerrer. 

Una conferència a càrrec de Jacques Roulland

Jornada de Portes Obertes als temples de la Vall de les Feixes: l’ermita de Santa Maria i Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes i visites comentades en petits grups a l’exterior.

Passejada guiada per aquesta antiga masia boscana. Descobrirem com l’edifici i els entorns han anat transformant-se al llarg del temps. Avui dia, la masia amb les seves estances rurals i senyorials i els seus entorns, s’han convertit en importants espais educatius del Parc Natural de Collserola.

Visita guiada al CRBMC, en la qual es podran veure les instal·lacions així com algunes obres en procés de restauració. 

Activitat paral·lela de l’exposició La impremta Sallent, de Sabadell. Dietari imprès d’una ciutat. Activitat familiar per a totes les edats. Breu visita a l’exposició temporal i després fem d’impressor tot creant el nostre disseny o dibuix i el gravem tal com es feia abans, amb ajuda d’un tòrcul.

Trobaràs totes les activitats de les jornades aquí.

FOTO: Museu Cal Gerrer de Sant Cugat | Jornades Europees del Patrimoni

Vols llegir més…?

Gran èxit de Fòrum Bellaterra al voltant de la cultura i l’arquitectura

Gran èxit de Fòrum Bellaterra al voltant de la cultura i l’arquitectura

La cultura al punt de mira per a més de 50 belletarrencs. El passat dijous dia 21 d’octubre es va dur a terme una tertúlia del Fòrum de Bellaterra, a càrrec de Miquel Angel Ramos, arquitecte bellaterrenc i membre de la Junta Directiva de l’Associació; presentat per Ramon Fort, exgerent del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: