Un dels sectors que s’ha vist afectat per la crisi social, econòmica i sanitària de la Covid-19 són les administracions locals, que han hagut de fer front i donar suport a la pèrdua de llocs de treball locals, al tancament de negocis i a la reducció de les activitats econòmiques. Una incidència que també està afectant directament als comptes públics locals, que han vist reduïda la seva recaptació neta.

És justament amb la intenció de revertir aquests efectes devastadors, que la Generalitat de Catalunya ha creat un Fons econòmic addicional per als ens locals, d’entre els quals destaquen les Entitats Municipals Descentralitzades (EMDs) de Catalunya, per les quals es destinen 280 mil euros – d’un total de 100 milions d’euros destinats a les administracions de Catalunya.

Una previsió econòmica amb la qual es pretén fer front a les noves necessitats generades per la crisi i l’impacte social i econòmic que està generant la pandèmia.

FOTO: EMD de Bellaterra | Pau Quintana