El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que els pressupostos generals de l’Estat per al 2022 inclouen una ajuda per pagar el lloguer de 250 euros al mes per a joves d’entre 18 i 35 anys. Podran accedir a aquest “bo jove d’habitatge” aquells joves que tinguin uns ingressos anuals inferiors a 23.725 euros i l’ajuda serà per als pròxims dos anys.

En una intervenció aquest dimarts després de l’anunci d’acord entre els socis de l’executiu per als pressupostos, Sánchez ha destacat aquesta mesura que pretén “reduir l’edat d’emancipació tan alta” i propiciar que els joves “puguin accedir a un habitatge de lloguer” que sigui “digne”.

Sánchez ha celebrat l’acord de pressupostos amb Unides Podem i ha reivindicat que és la “millor eina” per propiciar una “recuperació justa”. El cap de l’executiu ha esperat presentar els comptes públics “en els pròxims dies” i poder-los aprovar al Congrés “en els pròxims mesos”. El president espanyol també ha destacat el pacte per aprovar la “primera llei estatal d’habitatge de la història de la democràcia espanyola”. Sánchez ha assegurat que és una norma “garantista”, “sòlida” i “transversal”.

L’anunci es fa el mateix dia en què el mateix govern estatal ha informat que s’ha desencallat l’acord entre PSOE i Unides Podem per regular el preu del lloguer a tota Espanya, tot i que de manera diferent a com es fa amb la llei de limitació dels preus del lloguer catalana. Tot i que encara n’han trascendit pocs detalls, la llei limitarà el que els grans tenidors -a partir de 10 habitatges en propietat- poden cobrar als llogaters. Pels petits propietaris es preveu donar incentius fiscals per abaixar el preus, i a més es reservarà un 30% de totes les promocions per a habitatge protegit.

Redacció/ACN

FOTO PORTADA: Pisos al passeig del Doctor Moragues | Toni Alfaro