Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a jovesAMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans.

Des del 4 d’octubre de 2021 i fins al 7 de febrer de 2022 els estudiants que vulguin participar es poden registrar a través del web del concurs. Els seus textos hauran de partir d’un dels 5 extrets d’unes obres determinades: La memòria de l’arbre de Tina Vallès, Els desperfectes d’Irene Pujadas, Com llàgrimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra, Asfíxia de Chuck Palahnuik i La filla del rei d’Hongria (autor anònim). A partir d’aquests fragments, l’alumnat ha de crear una història de 3 capítols. La participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones.

Premis tant pels alumnes com pel professorat

El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries i obsequiaran els guanyadors amb premis com iPhones, PlayStations, iPads, Smartphones i auriculars sense fils. També es guardonarà als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori.

FOTO: Escriure | Pexels