El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa.

Una iniciativa que pretén apropar el col·lectiu als escenaris i a la lectura i alhora “donar un cop de mà” a la indústria cultural amb l’objectiu final de fidelitzar el públic, és a dir, generar hàbits de consum cultural entre els joves. Un bo similar als que tenen França i Itàlia, que podria beneficiar unes 500.000 persones.

Una ajuda que depén de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat

Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez des de la Cimera de la Unió Europea sobre es Balcans Occidentals, després de donar-se a conèixer una ajuda de 250 euros per a joves per pagar el lloguer. Una idea que està condicionada, però, a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, que aquest dijous validarà l’executiu i que posteriorment s’hauran de negociar al Congrés dels Diputats.

FOTO: Sala de cinema | Pexels