La Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va viure ahir, dimecres 6 d’octubre, una sèrie d’enfrontaments entre estudiants vinculats al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i els membres de la Plataforma espanyolista “S’ha Acabat“, que havien muntat un punt informatiu a la Universitat.

Va ser ahir al voltant de les 10.30 hores , quan un centenar de persones vinculades al SEPC i altres grups antifeixistes van mobilitzar-se fins a arribar al punt informatiu dels membres de l’associació que asseguren que “són els mateixos que van de la mà d’organitzacions feixistes i criminalitzen a qui lluita per la defensa de la universitat pública” i que defensaven aspectes com la impartició de classes en castellà. Una entitat que va agrupar alguns diputats i membres de Ciutadans i Vox, que es van desplaçar al campus per donar-los suport.

Els membres de seguretat de la Universitat Autònoma van intentar posar fre als enfrontaments, que han acabat amb la parada informativa malmesa i desmuntada. La UAB ha rebutjat aquesta situació de tensió i ha lamentat la “instrumentalització ideològica del campus per part de determinats partits polítics”. Aquesta posició equidistant ha estat criticada, tant pel SEPC que l’acusa de concedir la presència de policia secreta i “protegir l’extrema dreta i atemorir l’antifeixisme”, com per l’associació que denuncia que hagi permès aquesta mobilització d’estudiants.

FOTO: Enfrontaments a la UAB | Twitter