Estudiants de la UAB es mobilitzen contra l’associació d’extrema dreta ‘S’ha Acabat’

by | oct. 7, 2021 | Sense categoria

La Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va viure ahir, dimecres 6 d’octubre, una sèrie d’enfrontaments entre estudiants vinculats al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i els membres de la Plataforma espanyolista “S’ha Acabat“, que havien muntat un punt informatiu a la Universitat.

Va ser ahir al voltant de les 10.30 hores , quan un centenar de persones vinculades al SEPC i altres grups antifeixistes van mobilitzar-se fins a arribar al punt informatiu dels membres de l’associació que asseguren que “són els mateixos que van de la mà d’organitzacions feixistes i criminalitzen a qui lluita per la defensa de la universitat pública” i que defensaven aspectes com la impartició de classes en castellà. Una entitat que va agrupar alguns diputats i membres de Ciutadans i Vox, que es van desplaçar al campus per donar-los suport.

Els membres de seguretat de la Universitat Autònoma van intentar posar fre als enfrontaments, que han acabat amb la parada informativa malmesa i desmuntada. La UAB ha rebutjat aquesta situació de tensió i ha lamentat la “instrumentalització ideològica del campus per part de determinats partits polítics”. Aquesta posició equidistant ha estat criticada, tant pel SEPC que l’acusa de concedir la presència de policia secreta i “protegir l’extrema dreta i atemorir l’antifeixisme”, com per l’associació que denuncia que hagi permès aquesta mobilització d’estudiants.

FOTO: Enfrontaments a la UAB | Twitter

Vols llegir més…?

Que BellaterraDiari sigui un espai de debat, la principal demanda dels socis

Que BellaterraDiari sigui un espai de debat, la principal demanda dels socis

El divendres 23 de juliol es va celebrar la 6a Trobada de socis i sòcies de BellaterraDiari, que va tenir lloc a la Font de la Bonaigua i on hi van assistir un total de 13 veïns i veïnes . Vam aprofitar l’ocasió per fer un repàs de l’actualitat bellaterrenca dels darrers 6 mesos – des que es va fer la darrera trobada-

Els bars i restaurants no hauran de pagar la taxa de terrasses

Els bars i restaurants no hauran de pagar la taxa de terrasses

Els bars i restaurants no hauran de pagar la taxa de terrasses per aquest any 2021. Una mesura que ha pres l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, igual que ho han fet altres ajuntaments de Catalunya, per ajudar a la restauració a revertir els efectes provocats per la pandèmia

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: