La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia de procedència descoenguda que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes.

“Durant aquesta setmana es treballarà sense la utilització d’ordinadors connectats a la xarxa. Això afectarà a tots els àmbits d’activitat: docència, recerca i administració”, ha assenyalat l’Autònoma en un comunicat en què explica que s’han “aïllat les màquines infectades” i “aplicat mesures preventives per evitar la propagació a sistemes no afectats”.

La UAB està investigant l’atac informàtic

Des d’un primer moment, es van desconnectar completament els serveis centrals de connexió a Internet i immediatament es va iniciar una investigació per desxifrar la procedència d’aquest atac i solucionar-lo al més aviat possible. Mentrestant, les úniques classes que es poden impartir són les que es fan presencials i sense ús de la informàtica.

FOTO: Campus de la UAB | BellaterraDiari