La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

by | oct. 13, 2021 | Societat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia de procedència descoenguda que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes.

“Durant aquesta setmana es treballarà sense la utilització d’ordinadors connectats a la xarxa. Això afectarà a tots els àmbits d’activitat: docència, recerca i administració”, ha assenyalat l’Autònoma en un comunicat en què explica que s’han “aïllat les màquines infectades” i “aplicat mesures preventives per evitar la propagació a sistemes no afectats”.

La UAB està investigant l’atac informàtic

Des d’un primer moment, es van desconnectar completament els serveis centrals de connexió a Internet i immediatament es va iniciar una investigació per desxifrar la procedència d’aquest atac i solucionar-lo al més aviat possible. Mentrestant, les úniques classes que es poden impartir són les que es fan presencials i sense ús de la informàtica.

FOTO: Campus de la UAB | BellaterraDiari

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: