La liquidació del pressupost ha estat aprovada malgrat els vots en contra de l’oposició en un ple extraordinari que s’ha celebrat exclusivament per aquesta finalitat. L’aprovació no era viable debatre-la al ple ordinari, que se celebrarà aquest dilluns perquè el dia 15 d’octubre és quan acabava el termini per fer-ho.

Convergents critica la falta de previsió

Convergents no presenta al·legacions. Considera que tot està quadrat, però parla d’un problema de “criteris”. “No estem d’acord amb la prioritat ni les quantitats però com que no som govern no s’ha d’aplicar el nostre criteri” afegia Jordi Macarulla, vocal del partit de l’oposició, que demana una millor infraestructura i una Bellaterra “menys deixada”. Des de Convergents entenen doncs que “el repartiment no és equitatiu pel que Bellaterra necessita”.

D’altra banda, Macarulla creu que tot i haver-hi pandèmia i no celebrar-se celebrar-se alguns actes reclamen molt de pressupost,  no s’ha notat al final del resultat: “l’esperava més positiu” afegeix. També aprofita l’ocasió per denunciar els problemes de tresoreria que hi ha hagut a l’espera de subvencions i creu que “això es podia preveure”

Quim Oltra: “No ens creiem aquest estat de comptes”

Esquerra recorda que el reglament estableix que s’hauria d’haver reunit la comissió de comptes abans de l’1 de juny, cosa que hagués permès aprovar l’estat de comptes al ple del 20 de juliol i no haver de celebrar un ple extraordinari.

Quim Oltra, vocal d’ERC de l’EMD, ha denunciat que l’estat de comptes presenti un romanent positiu quan “a finals de desembre l’EMD tenia treballadors sense cobrar”. “No ens creiem aquest estat de comptes” ha etzibat i ha afegit que aquesta forma de fer “és una meravellosa metàfora de com està governant aquesta EMD”.

Andreu assegura que el deute de l’Ajuntament està contemplat al romanent

Ramon Andreu ha afirmat que “cada any s’ha fet una pòlissa de crèdit” i ha explicat que “quan s’han executat totes les obres es quan es fa i en aquell moment van quedar pagaments que no es podien fer”.

El president de l’EMD ha afegit que “l’Ajuntament de Cerdanyola va deixar d’ingressar una part del que financia per les competències que té a Bellaterra i això va provocar “una situació molt difícil per a l’entitat municipal”. Explica que  aquest deute és el que està contemplat en el romanent, que cada any es va reduint en una part i encara en queda per pagar.  

FOTO: Captura de pantalla | Ple EMD