“Quina és la forma d’Estat que creieu més apropiada per a Catalunya?”, “Com creieu que hauria de ser el model econòmic de Catalunya?”, “Com creieu que hauria de ser la titularitat dels béns naturals no renovables de Catalunya (mineria, petroli, gas, etc.)?” o “Quina d’aquestes opcions considereu preferible en matèria de defensa per a Catalunya?” …

Aquestes són algunes de les preguntes que recolliran des del punt informatiu de Debat Constituent i que s’ubicarà a les places del poble (la plaça del Pi i la plaça Joan Maragall de Bellaterra), durant la tarda del dia 21 d’octubre, per tal de difondre “un procés participatiu transversal, inclusiu i plural per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya”.

Aquesta “macro-enquesta” impulsada a nivell nacional per “Les enteses” permetrà opinar i respondre a les preguntes escollides, tot per acumular una opinió col·lectiva sobre com “millorar el país”. Les preguntes que es presenten tenen per objectiu elaborar i sistematitzar, a partir de la participació ciutadana, unes bases constitucionals per al futur polític de Catalunya que, com a societat civil, puguin ser lliurades als representants polítics sol·licitant-los que convoquin una Assemblea o Parlament Constituent.

La dinamització i coordinació dels debats a cada territori es fa amb la xarxa d’Enteses pel Debat Constituent. En aquest cas, l’acció de Bellaterra l’impulsarà ‘Entesa Cerdanyola‘, que és una de les més de 100 entitats que s’han constituit arreu de Catalunya dins del procés ‘Debat constituent‘. Així ho ha assegurat, Pilar Viladomiu, membre de l’Entesa Cerdanyola: “el punt d’informació sorgeix amb la voluntat de facilitar i ajudar a descarregar-se l’apliació de mòbil per accedir a l’enquesta”.

El punt informatiu s’instal·larà a la plaça del Pi, de 18h a 19:15h; i la Plaça Maragall, de 19:30h a 20h.

Què és el Debat Constituent?

El Debat Constituent s’articula en tres fases: la primera van ser les Jornades Formatives temàtiques, que van finalitzar a finals de l’any 2020; la segona, els Debats Ciutadans Participatius en forma d’enquesta i, per últim, es convocarà el Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà els resultats dels debats i s’aprovaran les propostes per a presentar-les públicament al Parlament de Catalunya.

Actualment, el projecte es troba en la segona fase, la troncal del projecte, en aquesta tothom pot expressar la seva opinió a través dels debats que es convoquin o bé de forma on-line.