“Al Fòrum retrobem veïnatge i conversa, tan important per a la convivència de qualsevol poble”

by | oct. 25, 2021 | Opinió

“Les societats modernes es caracteritzen per la seva dinàmica associativa. Sempre he defensat que la societat civil organitzada ha estat cabdal per la identitat dels pobles, i especialment a Catalunya. És el cas, per exemple, del Club Bellaterra, que al marge de la seva implicació i revulsiu econòmica i cohesió per Bellaterra, és capaç de dinamitzar la cohesió social a l’entorn de la vida esportiva i promoure, moltes vegades, amistats col·lectives. Tampoc no hem d’oblidar altres entitats que existeixen a Bellaterra, però avui m’agradaria centrar-me en la magnífica tasca que està fent el Fòrum Bellaterra organitzant xerrades de diferents temes convidant, en primer lloc, veïns i veïnes que expliquen el seu saber i mestratge.


El Fòrum va començar la seva tasca ara fa sis anys amb una cantada d’havaneres i la participació d’un polític. Al llarg d’aquests sis anys hi ha hagut de tot i de forces temes diversos, posant com a eix principal el valor dels seus bellaterrencs, per sobre dels temes tractats. De fet és com una àgora de participació col·lectiva, ja que dona peu a preguntes i reflexions del públic assistent. Sempre s’acaba amb un sopar en algun restaurant de tracte exquisit, dels molts que existeixen a Bellaterra. Està clar que això necessita persones disposades a portar l’organització i el seu generós temps per dur a terme aquesta moguda, i cal reconèixer la persistent feina del Fòrum i dels seus membres de junta, especialment a la Chus Cornellana “alma mater”! Gràcies a ella que va tenir la feliç idea, podem gaudir de moments on es fa poble de veritat, i retrobem veïnatge i conversa, tan important per a la convivència de qualsevol poble.


Potser la política i els polítics haurien de reconèixer que ells no fan identitat… és més, gestionen identitat, que la societat civil és capaç – i amb molta generositat- de crear consciència, valors socials, culturals i col·lectius, tan necessaris en un món massa tancat en si mateix.


Animem a seguir al Fòrum i els hi agraïm la seva tasca amb aquestes paraules del poeta Salvador Espriu en el seu poema “Inici de càntic en el temple” …(Però hem viscut per salvar-vos els mots /per retornar-vos el nom de cada cosa / perquè seguíssiu el recte camí / d’accés al ple domini de la terra) segueix i acaba…(Ens mantindrem fidels per sempre més / al servei d’aquest poble). Seguim!”

Àlvar Roda
Veí de Bellaterra
President de l’Ateneu Sant Cugat

Vols llegir més…?

Exercir de català és pesat però…

Exercir de català és pesat però…

Tenint un mínim d’estima per la nostra llengua i el nostre país, és impossible no sentir un profund disgust per la poca consideració mostrada per disposicions com ara l’obligació del 25% de classes en castellà, dictada pels tribunals insensibles vers la llengua pròpia del nostre país,

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: