Va avançant el projecte “Bellaterra + Sostenible 2030” de la Unió de Veïns

by | nov. 2, 2021 | Mediambient

TEXT: Unió de Veïns de Bellaterra

La crisi climàtica està omplint totes les portades per la trascendència de la cimera de Glasgow (COP 26 – Nacions Unides). Des de la Unió de Veïns fa anys que anem avançant en aquesta línia. I ho fem amb comunicació de conscienciació, per un costat, i duent a terme accions concretes per altre. Tot emmarcat en el que vàrem denominar com a projecte “Bellaterra més sostenible 2030”.

L’any 2017 vàrem fer l’estudi “Anàlisi urbanístic i ambiental de Bellaterra”, per tal de tenir més informació de cara al nou model urbà que volem per Bellaterra, davant els reptes del segle XXI. L’any 2019 duguérem a terme l’estudi de dependència del carboni, en col·laboració amb l’ETSAV, amb el qual volíem conèixer la petjada de carboni de Bellaterra (volum d’emissions de gasos d’Efecte Hivernacle)  i apuntar les vies per reduir-la. Ambdós estudis estan en aquesta web (apartat “Estudis”).

Arran d’aquests estudis i en coherència amb la necessitat d’afrontar el repte del canvi climàtic, vàrem declarar que des de la UvB treballaríem per transformar Bellaterra en un espai més sostenible. I començarem a fer accions climàtiques, tot reclamant a les administracions que també ho fessin.

El primer que hem potenciat han estat les energies renovables. Concretament, l’any 2019 es va impulsar una comprar col·lectiva de plaques fotovoltaiques, que va reunir més de 50 cases de Belllaterra.

També es va fer palesa la necessitat de tenir el 1er parc verd de Bellaterra: el que hem anomenat Parc de la Bonaigua. Es va parlar amb l’EMD, l’Ajuntament i l’AMB per sol·licitar-ho. Avui, estem molt a prop de que es doni el vist i plau al Projecte i s’aprovi la construcció de la 1ª Fase (Estació de FFGG fins a la Font de la Bonaigua).

El model urbanístic de Bellaterra s’està revisant arran del nou PDU (Pla Director Urbanístic). Nosaltres hi hem aportat els estudis esmentats i la nostra proposta (ja presentada 2 vegades als veïns, a l’EMD i a l’Ajuntament). Serà important de cara a afavorir la mobilitat sostenible i la relació social entre els veïns.

La bona gestió dels residus també afecta la sostenibilitat. Des de la UvB s’està potenciant el compostatge, amb Tallers com el que es va fer fa pocs dies.

Però reclamem un suport més decidit i proactiu de les administracions, en especial de l’EMD. Aquesta va córrer a declarar l’Emergència Climàtica, però no hem vist cap planificació ni accions concretes al respecte.

Nosaltres seguirem esperonant les administracions i fent accions per millorar la sostenibilitat i descarbonitzar Bellaterra. Queda molt per fer. Hauriem de sumar-nos-hi tots.

Fes-te soci/a!

Web: unioveinsbellaterra.cat

Correu: info@unioveinsbellaterra.cat

Telèfon: 647 51 45 48

Vols llegir més…?

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

L’Ajuntament de Cerdanyola i l’Institut Català del Sol (INCASOL) preveuen aixecar un barri dormitori, comercial i empresarial a l’entorn del Sincrotó, al Parc de l’Alba, que constitueix unes 400 hectàrees. Un projecte que suposaria la construcció de 5.733 habitatges per a unes 15.000 persones, el 47% dels quals es preveu que siguin de protecció oficial. A més, també es contempla un espai dedicat a l’activitat empresarial, comercial i un gran parc que ocuparia unes 200 hectàrees

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El polèmic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc. Així ho anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha afegit que ja s’han donat les instruccions a l’Institut Català del Sòl (INCASOL) perquè comenci a treballar-hi “el més aviat possible”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: