La Generalitat atorga una menció honorífica a la Facultat de Comunicació, emmarcada en els Premis Nacionals de Comunicació. S’atribueix al centre, ja que coincideix amb els 50 anys de la seva trajectòria: “va ser pioner en oferir estudis universitaris oficials de periodisme, publicitat, relacions públiques i comunicació audiovisual”, deixa palès la Generalitat. En aquesta línia destaca que el centre és “un referent per a moltes generacions professionals del país”.

D’altra banda, el jurat també ha assignat els següents premis: a Carles Porta pel programa de ‘Crims‘ en la categoria de radiodifusió; el programa de ‘Polònia‘ de TV3, en la de televisió; a la revista Sapiens, en la de premsa escrita; a FILMIN en l’àmbit de Mitjans d’Arrel Digital i a les campanyes del sistema de Salut de Catalunya a causa de la comunicació durant la primera onada de pandèmia de la Covid-19. Finalment, CugatMedia ha rebut el guardó en la categoria de Comunicació de Proximitat i a la periodista Júlia Otero.

Els Premis Nacionals van ser creats l’any 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de Ràdio a Catalunya, amb l’objectiu d’atorgar un reconeixement en el marc de la comunicació i a la llengua catalana.

Cal remarcar que per primera vegada, el jurat dels premis ha estat format en perspectiva de gènere.

FOTO: Aula de la Universitat Autònoma de Barcelona | Redacció