EDITORIAL | Twitter és un lloc real?

by | nov. 3, 2021 | Editorial

Aquest mes d’octubre una vocal de l’EMD ha dimitit per una polèmica ocorreguda a la xarxa social Twitter. L’escàndol tenia a veure amb uns comentaris considerats “inapropiats” per a una persona amb la seva representativitat.

Tot i així, ella afirma que no els ha escrit i que el seu compte ha estat “piratejat”, a més de posteriorment eliminat per ella mateixa. Això fa que reflexionem sobre quin ús fem de les xarxes socials i quina incidència haurien de tenir en la vida pública. I és que,“Per a què serveix Twitter, Facebook, Instagram?” Tots els hi donem usos diferents. Des del que no en té, fins al que només mira, o al que tot ho retransmet.

Hi som per veure i mantenir contacte amb la família i els amics que fa molt que no veiem, compartir amb tot el món els moments que ens fan feliços, però també deixar constància de les nostres reflexions, opinions o reivindicacions. Un batibull d’informació, tot autèntic, tot en brut. I és que en les xarxes socials hi trobem informació no tractada, no professionalitzada, amb les fronteres borroses entre la veritat i la mentida i, en definitiva, informació interessant, però pendent a contextualitzar.

És un moment molt viu – o sorollósl’actual, depèn de com us ho volgueu mirar. On tot està interelacionat. A més, les normes de debat són bastant permisives i costa molt fixar la línia entre la llibertat d’expresió i l’atac. Es diu que en els últims anys Twitter s’ha omplert de perfils falsos i anònims. De fet, nombrosos personatges públics han abandonat la xarxa social parlant de “falsa realitat”. Tot i així, cal aclarir la situació amb la voluntat de l’afectada, cosa que en el cas de Bellaterra, de moment, no s’ha donat.

Vols llegir més…?

EDITORIAL | ‘Pel camí del mig’

EDITORIAL | ‘Pel camí del mig’

L’organització de la Festa Major 2021 ha començat bastant malament. Després de més d’un any sense celebracions per la pandèmia, la participació de les entitats al primer Consell de Cultura – on s’han de perfilar tots els preparatius de la festa local – ha estat més que preocupant: 4 entitats sobre un total de 24 associacions que tenim a Bellaterra

Sortejar el sopar de la Festa Major

Sortejar el sopar de la Festa Major

En el moment de tancar aquest exemplar som 26 de maig i totes les entitats de Bellaterra han rebut un correu informant-los que a dia 28 de maig es farà un sorteig telemàtic per decidir qui es farà càrrec del sopar de la Festa Major 2021.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: