Aquest mes d’octubre una vocal de l’EMD ha dimitit per una polèmica ocorreguda a la xarxa social Twitter. L’escàndol tenia a veure amb uns comentaris considerats “inapropiats” per a una persona amb la seva representativitat.

Tot i així, ella afirma que no els ha escrit i que el seu compte ha estat “piratejat”, a més de posteriorment eliminat per ella mateixa. Això fa que reflexionem sobre quin ús fem de les xarxes socials i quina incidència haurien de tenir en la vida pública. I és que,“Per a què serveix Twitter, Facebook, Instagram?” Tots els hi donem usos diferents. Des del que no en té, fins al que només mira, o al que tot ho retransmet.

Hi som per veure i mantenir contacte amb la família i els amics que fa molt que no veiem, compartir amb tot el món els moments que ens fan feliços, però també deixar constància de les nostres reflexions, opinions o reivindicacions. Un batibull d’informació, tot autèntic, tot en brut. I és que en les xarxes socials hi trobem informació no tractada, no professionalitzada, amb les fronteres borroses entre la veritat i la mentida i, en definitiva, informació interessant, però pendent a contextualitzar.

És un moment molt viu – o sorollósl’actual, depèn de com us ho volgueu mirar. On tot està interelacionat. A més, les normes de debat són bastant permisives i costa molt fixar la línia entre la llibertat d’expresió i l’atac. Es diu que en els últims anys Twitter s’ha omplert de perfils falsos i anònims. De fet, nombrosos personatges públics han abandonat la xarxa social parlant de “falsa realitat”. Tot i així, cal aclarir la situació amb la voluntat de l’afectada, cosa que en el cas de Bellaterra, de moment, no s’ha donat.