El reglament de l’escola bressol genera polèmica: “la infància no és un experiment polític”

by | nov. 5, 2021 | Societat

Dos infants juguen a La Llar d'en Pitus | Llar d'en Pitus

La Generalitat exigeix una reglamentació en les escoles bressol, fet que es tradueix en que els infants de 0 a 2 anys vagin a l’escola. La petició ha generat un debat en l’àmbit de l’escolarització, en aquest sentit, les entitats i organitzacions que vetllen pels drets infantils s’han posicionat en contra del govern.

Des de la direcció de “Llar d’en Pitus”,  l’única Escola Bressol de Bellaterra, lamenten que s’hagi produït un descens de la natalitat i el tancament d’aules de P3 a les escoles: “públiques o concertades no pot justificar, en cap cas, una decisió política, un gir educatiu, que atenta directament contra els Drets dels Infants i de les seves famílies”.

En aquesta línia, l’entitat ‘Som Base’, formada per voluntaris amb la vocació d’influir en les polítiques, ha fet arribar una carta al conseller d’educació, Josep González on mostren el rebuig contra aquesta possible mesura. El comunicat deixa palès: “la llar d’infants és una institució amb identitat pròpia”. Tanmateix, s’aferren a les lleis internacionals, com la de la d’UNESCO, la qual explícitament manifesta “la primera infància s’ha de desenvolupar en centres i edificis que promoguin la intimitat amb l’objectiu que els infants puguin conèixer els adults, els companys i els espais que formaran part del seu nou univers”.

D’altra banda, des de chang.org, ha impulsat un recull de signatures perquè l’etapa de 0-3 anys continuï a les Escoles Bressol.

FOTO: Dos infants juguen a La Llar d’en Pitus | Llar d’en Pitus

Vols llegir més…?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: