Com cada any, s’impulsa el gran recapte d’aliments, un dels més solidaris i més importants en l’àmbit de Catalunya, aquest se celebrarà del 19 al 27 de novembre i es podran fer les donacions d’aliments al comerç de proximitat de Bellaterra. El gran recapte consisteix a mobilitzar la ciutadania perquè participi fent donacions en els punts de recollida habilitats en els establiments alimentaris. Aquestes donacions permeten als Bancs dels Aliments adquirir i distribuir aliments que contribueixen a garantir el dret a l’alimentació de les persones en situació de precarietat alimentària.

Enguany serà la 13a edició, com a conseqüència directa de la pandèmia; com l’any passat el Gran Recapte estarà també en format virtual i serà operatiu durant un mes: del dia 11 de novembre fins a l’11 de desembre. Consisteix en donacions monetàries fetes al web, a les línies de caixa dels supermercats, a mercats i als petits comerços, es destinaran a la compra i distribució d’aliments.

La campanya del Gran Recapte es duu a terme simultàniament pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya.

Des de l’AMIC, associació de mitjans d’informació i comunicació, d’on BellaterraDiari en formem part, es col·labora amb el gran recapte.

FOTO: Cistella d’alimnents de gran recapte d’aliments | REDACCIÓ