Aquest dimarts, dia 9 de novembre a les 18:30h, es durà a terme el debat “Parlem dels drets dels immigrants”, a càrrec de l’Entesa de Cerdanyola al Museu d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC); ubicat al carrer Sant Martí, 88. En el col·loqui hi intervindran dos ponents: per una banda, Jordi Company, de Vallès sense Fronteres i, d’altra banda, Anna Cerdà, gestora cultural, de l’Entesa per Cerdanyola. Tanmateix, en l’acte també hi actuarà Lia Sampai, cantautora catalana originària de Tortosa i actual resident de Bellaterra; enguany ha presentat el seu segon disc Amagatalls de llum, també amb el músic Adrià Pagès.

La trobada està emmarcada en el Debat Constituent, ja que el seu principal objectiu és crear un espai de reflexió que ajudi a respondre les sis preguntes que es proposen en el debat constituent al voltant de la immigració; ja que el debat forma part de la campanya de difusió del Debat Constituent.

En la trobada també hi col·laboren Turó Solidari, Vallès sense Fronteres i CIV Vallès. Cal recordar que per accedir-hi no cal inscripció prèvia i serà obert a tothom de forma gratuïta.

Cartell del Debat, dia 9 de novembre a les 18:30h | Entesa per Cerdanyola

El Debat Constituent i les enquestes

La dinamització i coordinació dels debats a cada territori es fa amb la xarxa d’Enteses pel Debat Constituent. En aquest cas, l’acció de Bellaterra l’impulsarà ‘Entesa Cerdanyola‘, que és una de les més de 100 entitats que s’han constituït arreu de Catalunya dins del procés ‘Debat constituent‘.

El Debat Constituent s’articula en tres fases: la primera van ser les Jornades Formatives temàtiques, la segona, els Debats Ciutadans Participatius en forma d’enquesta i, per últim, es convocarà el Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà els resultats dels debats i s’aprovaran les propostes per a presentar-les públicament al Parlament de Catalunya.

Actualment, el projecte es troba en la segona fase, la troncal del projecte, per aquest motiu, l’acte del Museu d’Art de Cerdanyola pretén facilitar informació als oients perquè puguin votar a les enquestes.

FOTO: Museu d’Art de Cerdanyola | Ajuntament