Es presenta TECNIO, la nova associació per impulsar la transferència tecnològica a Catalunya, una idea que es cou des de l’any 2017. Aquest dilluns, dia 8 de novembre, el projecte s’ha fet tangible. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha acollit constitució de l’associació batejada com a TECNIO. La nova entitat reuneix a 59 grups de recerca atorgats per ACCIÓ (agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya) i té la representació de totes les universitats catalanes, la fundació de I-CERCA i el CSIC.

El seu principal objectiu és potenciar la transmissió de tecnologia en l’àmbit català i impulsar els grups de recerca, amb segell TENCIO, perquè serveixin com a instrument de connexió amb el teixit empresarial i administratiu.

El rector de la UAB, Javier Lafuente, qui presidia l’acte, assegura que és necessari que coordinar els sectors industrials de Catalunya al voltant de la tecnologia: “cal que la tecnologia dirigeixi les necessitats socials cap al món del coneixement”. En aquesta línia, la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis deixa palès el gran repte de Catalunya: “el nostre desafiament és millorar la capacitat d’innovació fins a convertir-se en un dels motors principals de l’economia“.

Presentació de TECNIO | Pau Berenguer

Durant els pròxims tres anys, TECNIO comptarà amb un ajut d’ACCIÓ de 300.000 euros per visitzar els grups de recerca que articulen l’entitat, entre altres subvencions dins de l’àmbit de les TIC.

FOTO: Javier Lafuente, Roger Torrent i Gemma Geis a la presentació de TECNIO |Pau Berenguer